La Liga: a 129. percben belőtt tizenegyes döntött a harmadik feljutóról

Vágólapra másolva!
2023.06.18. 09:29
null
Asier Villalibre ünnepel, tizenegyese feljutást ért az Alavésnek (Fotó: Getty Images)
A Deportivo Alavés lett a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga 2) harmadik feljutója a Granada és a Las Palmas mellett, így egyetlen évad után visszatér a legmagasabb osztály mezőnyébe, miután a rájátszás döntőjében 1–0-s összesítéssel legyőzte a Levantét.

A gól nélküli döntetlent hozó baszkföldi első meccs után Valenciában csaptak össze a felek az élvonalban való indulás jogáért. A jó iramú találkozón mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, de gól nem született a rendes játékidőben.

A hosszabbításban a Levante járt közelebb a sikerhez – a kisebbik valenciai klub kétszer is eltalálta a keresztlécet a ráadás perceiben –, de a csattanó az utolsó utáni pillanatra maradt. Lélekben már mindenki elkönyvelte a hazai továbbjutást (döntetlen esetén az alapszakaszt jobb helyen záró csapat jut tovább, így a bronzérmes Levanténak kedvezett az iksz), amikor – maratoni videózás után – kezezés miatt büntetőhöz jutott az Alavés: a labda mögé Asier Villalibre állt, s higgadtan az élvonalba lőtte csapatát.


A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (MEGTEKINTHETŐ ÁTKATTINTÁSSAL)

SPANYOL LA LIGA 2
RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Levante–Alavés 0–1
(Villalibre 120+9., 11-esből.)
A párharcot 1–0-s összesítéssel az Alavés nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik