Először együtt a „fantasztikus négyes”, Messivel nyert a tarcsi

Vágólapra másolva!
2007.08.14. 12:58
Helyszíni beszámolók szerint a spanyol bajnoki ezüstérmes FC Barcelona hétfői edzésén kisebb „emberi lavina” alakult ki. A nagy érdeklődés annak volt köszönhető, hogy a szezonban először láthatták egy pályán a kedvenceket a katalán szurkolók, köztük az amerikai mozifilm után egyszerűen és szerényen csak „fantasztikus négyesnek” nevezett Eto’o, Ronaldinho, Messi, Henry támadónégyest.
A barcelonai fantasztikus négyes, plusz Oleguer a kakukktojás
A barcelonai fantasztikus négyes, plusz Oleguer a kakukktojás
A barcelonai fantasztikus négyes, plusz Oleguer a kakukktojás
A barcelonai fantasztikus négyes, plusz Oleguer a kakukktojás

A hárommeccsen ázsiai túrát követően először edzett ismét szokott környezetében, hazai pályán Frank Rijkaard együttese. A katalánok már három hete edzésbe álltak, ám légiósak közül hárman, Leo Messi, Rafael Márquez és egy új igazolás, Gabriel Milito válogatottbeli kötelezettsége miatt plusz szabadnapokat iktathatott be a nyári programjába.

A Barca skóciai edzőtáborral kezdett, majd párnapos hazai tartózkodást követően Ázsiába utazott. Ezidő alatt játszottak öt felkészülési mérkőzést, mérlegük imponáló: öt mérkőzés, öt győzelem, tizenkét rúgott és mindössze egy kapott gól.

Tegyük azért hozzá, az ellenfelek nem voltak igazán veretes, Barcához mérhető együttesek. De szerdán már a német Bayern München ellen kell bizonyítaniuk a katalánoknak.

A tavalyi szezont óriási csalódásként megélő, így a nyáron nagyon komolyan erősíti bajorok a Hansa Rostock elleni 3-0-lal kezdték az idényt. Miután a németek lemaradtak a BL-ről és csak az UEFA-kupában állhatnak rajthoz, a Barcelona elleni presztízsmérkőzésen minden bizonnyal nagyon odateszik magukat, hogy bizonyítsák: részükről mindez csupán kisiklás volt, igazából az európai élmezőnyben a helyük.

A mérkőzés tétjét emeli, hogy azt a Franz Beckenbauer kupáért játsszák, márpedig a klubidol, egyben klubelnök nevére egy hazai vereséggel nem illik szégyent hozni.

Persze, készülnek a katalánok is, akik minden bizonnyal tisztában vannak azzal, hogy a szezonban csak nehezebb feladat vár rájuk, mint a felkészülés időszak eddigi mérkőzésein.

A hétfői edzésről sérülés miatt csupán a kapitány, Carles Puyol és José Edmílson hiányzott, míg Sylvinho és az ázsiai túrát is kihagyó, távozás előtt álló izlandi Eidur Gudjohnsen a társaktól külön gyakorolt, hogy behozza sérülésekből fakadó lemaradását.

A másfél órás edzés során különböző fizikai gyakorlatok voltak soron, de aztán a labda is előkerült. Gyakorolták a labdatartást - ebben talán egyébként is a legjobbak a világon -, valamint a ritmusváltásokat és az ebből induló gyors, eredményes befejezéseket. Na, utóbbin van mit finomítani, gyakorlatilag erre ment rá a bajnoki címvédésük és erre fogható korai BL-búcsújuk.

Persze, azért egymás közötti játékra is sort kerítettek. Frank Rijkaard, bármennyire is készül rá - illetve a szurkolók is várják és minden bizonnyal a szakma is kíváncsi - és hangoztatja, nem tette egy csapatba „fantasztikus négyesét”. A kezdőnek mondható tizenegy támadósorát Henry, Eto’o és Ronaldinho alkotta, Messinek tehát a „tarcsiban” jutott szerep.

Csak a rend kedvéért, a kezdő kapujában Valdés áll, előtte a mezőnyben Zambrotta, Oleguer, Thuram, Abidal, Touré Yaya, Xavi és Iniesta szerepelt, valamint az előbb említett három gólfelelős.

Gyakorlatilag ha Oleguer helyére betesszük Puyolt, máris közelebb kerülünk a valós alapcsapathoz. De oda azért Messit is illene berakni valahová. Már csak azért is, mert az egymás közti találkozó egyetlen gólját ő jegyzi...

Az argentin szélső büntetőből volt eredményes, a felkészülési időszak felfedezettjét, a mexikói Dos Santost Oleguer buktatta a tizenhatoson belül tizenegyest érően.

A jelek szerint egyelőre Deco, Márquez és Milito sem élvezi a holland mester feltétlen bizalmát, de azért erre a szezon egészére nézve ne vegyünk mérget...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik