Az argentin Gabriel Militót 17 millió euróért vette meg a Barcelona

Vágólapra másolva!
2007.07.11. 13:45
Már akkor sejteni lehetett valamit, amikor Milito-mama úgy nyilatkozott a spanyol sajtóban, hogy futballista fiai közül a fiatalabb, a 26 éves Gabriel Alejandro a Barcelonában folytatja pályafutását, amikor az édesanya erre vonatkozó kérése(?) napvilágot látott. Majd rögvest határozottan hozzátette: el sem tudja képzelni, hogy kisfia a Real Madridban szerepeljen. Innentől kezdve a Barca-elnöknek, Joan Laportának tulajdonképpen már könnyű dolga volt, hiszen egy édesanya által kinyitott kaput kellett csak döngetnie. A döngetés eredménye ma egy szerződés lett.
Gaby Milito (balra) az argentin válogatott oszlopos tagjaként jelenleg a Copa Américán vitézkedik
Gaby Milito (balra) az argentin válogatott oszlopos tagjaként jelenleg a Copa Américán vitézkedik
Gaby Milito (balra) az argentin válogatott oszlopos tagjaként jelenleg a Copa Américán vitézkedik
Gaby Milito (balra) az argentin válogatott oszlopos tagjaként jelenleg a Copa Américán vitézkedik

„A dolgok nagyon jól alakulnak - nyilatkozta a barcelonai klubelnök a katalán rádióban. - Miután tegnap sikerült beszélnünk, gyakorlatilag mára eldöntötté vált az átigazolás.”

Az argentin középhátvédért 17 millió eurót fizettek a katalánok, amely vételárat aztán már hivatalosan is megerősítettek az érintettek, ellentétben a korábbi 20.5 millióval. A játékos négyéves szerződést írt alá, szezononként négymillió eurót keres majd, ami a brutto összeg, ebből, 3.5 millió marad a hátvédnél.

Milito szerződtetésével gyakorlatilag lezárult a nyári átigazolási időszak a Barcelona számára, legalábbis ami annak érdemi részét jelenti a „bevételi” oldalon.

A fő csapásirány Thierry Henry megszerzése volt, de a gólerős francia támadó mellett Milito, Touré és Abidal leigazolása is elismerésre méltóként értékelhető.

A „kiadási” oldalt viszont még nem lehet lezártnak tekinteni a katalán fővárosban, hiszen Ronaldinho, Eto’o és Deco is tárgyalási alap lehet. Legalábbis érdeklődés irányukban más egyesületek részéről jelenleg is folyamatos.

Ronaldinhót a Milan szerződtetné leginkább, Eto’o akkor kellene az Arsenalnak, ha Fabregast eladnák.

Gabriel Milito még nem volt 23 éves, amikor nagy reményekkel érkezett az Indepentiente csapatától Spanyolországba, ahol egy olyan neves klub nézte ki magának, mint a Real Madrid.

Miután mindenki biztosra vette az átigazolást, az erről szóló hírek végére már napok óta ki lehetett tenni a pontot, az utolsó utáni orvosi vizsgálaton - legalábbis az így hivatalosnak tekinthető álláspont szerint - végül mégsem jött össze a dolog.

A magát sértettnek, megalázottnak és nemkülönben teljesen egészségesnek érző középhátvédnek a Zaragoza nyújtott segítő kezet és szerződést, ahol négy éven keresztül közmegelégedésre szolgálta az együttest.

A korszak most ért véget, hogy egy új kezdődjön számára.

Jelenleg a Copa Américán vitézkedő, a mexikóiak elleni elődöntőre készülő Gaby Milito tehát már barcelonai játékosnak tekinthető, de azért jó lesz vigyáznia magára és arra a bizonyos orvosi vizsgálatra, nehogy új járjon, mint négy éve Madridban…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik