Capellóék két döntetlennel búcsúztak

Vágólapra másolva!
2007.01.18. 23:22
A Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Real Madrid hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Betis ellen. Mivel az első találkozó Sevillában 0-0-ra végződött, így a sevillai gárda léphetett a legjobb nyolc együttes közé.
A második meg nem adott madridi gól hazai fogadtatása
Reuters
A második meg nem adott madridi gól hazai fogadtatása
A második meg nem adott madridi gól hazai fogadtatása
Reuters
A második meg nem adott madridi gól hazai fogadtatása

Spanyol Kupa

  • Nyolcaddöntő, visszavágó:
  • Real Madrid - Betis 1-1 (1-1)
  • G.: Robinho 4., ill. Dani 37.
  • Tj. a Betis, 1-1-gyel, idegenben lőtt góllal
Átalakulóban Madridban a Real, amelynek a nyilvánosság előtt lefolytatott viták és átigazolási herce-hurcák közepette bizony a pályán is meg kell felelnie a soros kihívásnak. Itt volt példának okért csütörtök este az a Betis, amelynek a kupában a hazai 0-0-t követően nem lehettek túl vérmes reményei a madridi visszavágót, illetve a továbbjutást illetően. Annál is inkább, hiszen a kiesőjelöltek közé sorolhatjuk őket a bajnokságban.

Alig kezdődött el a találkozó, máris vezetést szerzett a Real. Robinho mozgott le jó ütemben egy jobboldali szögletnél, majd 14 méterről kapura fordult és lőtt. Labdája két védő lába és a vendégkapus mellett suhant el és kötött ki a kapu jobb oldalába.

Beckham, a Real Madrid által legjobban fizetett néző ezúttal is csak a lelátón foglalhatott helyet
Reuters
Beckham, a Real Madrid által legjobban fizetett néző ezúttal is csak a lelátón foglalhatott helyet
A korai vezetés birtokában nyugodtan játszhatott a királyi csapat, míg a vendégek zavarodottságukkal pontosan jelezték, miért is tartanak ott a bajnokságban, ahol.

A 9. percben ugyan Diego Lopeznek kellett védeni Maldonado 14 méteres, életerős lövését, ám ettől a próbálkozástól eltekintve a hazaiak akarata érvényesült. Robinho és Reyes tűnt különösen aktívnak és lendületesnek, mindkét szélső sokat volt játékban.

Higuaín került ígéretes helyzetbe a 15. percben, de cselét visszavetődve hatástalanította Doblas, majd Robinho lőtt az égbe hét méterről, igaz kapásból. A 31. percben büntetőt reklamáltak a hazaiak – Robinhót buktatták -, amely azonban elmaradt.

A félidő hajrájában váratlanul erőre kapott a vendégcsapat, különösen védelme zárt sokkal jobban, mint a mérkőzés elején, de támadásban is többet mutattak. Előbb Melli szabadrúgásból leadott, léc alá tartó lövését paskolta szögletre Diego Lopez, ám négy perccel később már ő is tehetetlen volt.

Isidoro jobboldali beadását a hosszúról Maldonado fejelte vissza a kapu elé, ahol az üresen érkező Dani a hálóba bólintotta a labdát. Ekkor a vendégek érezhették magukat továbbjutónak.

A hajrában Higuaín lőtt gólt, de mivel Sergio Ramos a gólvonalon lesen ólálkodott, a találatot érvénytelenítették.

A második félidőre Raúl Bravót Cannavaro váltotta, ez viszont önmagában nem volt elég indok arra nézve, hogy miért ült le a találkozó irama.

Szigorúan zárt a Betis-védelem, Van Nistelrooy észrevétlen maradt
Reuters
Szigorúan zárt a Betis-védelem, Van Nistelrooy észrevétlen maradt

Nyomott a Madrid, de támadásaiban nem volt elég átütőerő. Van Nistelrooy észrevétlen tudott maradni, a legaktívabb hazai „támadó” Sergio Ramos volt, aki két fejessel is veszélyeztetett. A 64. percben kapu mellé fejelt egy baloldali beadást, majd a 73. percben Doblas miden tudására szükség volt, hogy vetődve szögletre tolja a jobb alsóba tartó labdát.

A 88. percben Ramos ívelt vissza a vendégkapu elé egy szögelt után röviden kitett labdát, amelyet Helguera a földre fejelt elsőre, majd pattintott labdája a jobb felsőben kötött ki. A játékvezető azonban partjelző beintésére nem adta meg ezt a találatot sem. A játék ezután állt egy keveset, mert az asszisztens karját a lelátóról eltalálták egy palackkal.

A túlóra első percében Sergio Ramos ollózott alig kapu fölé, majd egy-két pofon is elcsattant a félpályán egy heves szerelés hozományaként. Végül az utolsó másodpercben Robinho, lábak között elsuhanó lövését fogta Doblas.

Hiába a mezőnyfölény, a Real ismét bukott egyet. Igaz, az utóbbi hetekben mutatott formát és játékot eltekintve ez már nem is akkora szenzáció. Ráadásul mivel a csapat galaktikusai is fogyóban vannak, a kiesés kevésbé lehet fájdalmas. De magyarázkodni minden bizonnyal ezután is kell majd…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik