Férfi röpi KEL: a Barcika két hazai meccsel folytatja

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2017.11.24. 08:39
Hazai pályán a két nyert mérkőzéssel lépne közelebb a négyes döntőhöz a Vegyész RC Kazincbarcika a regionális kupasorozatban.

Miközben a Vasas Óbuda csütörtöki olomouci mérkőzésével a magyar női csapatok a naptári évben befejezték a szereplést a Közép-európai Ligában (januárban jön a folytatás), a férfiak között egyedüliként érdekelt Kazincbarcikára hazai pályán még két összecsapás vár az idén. Azok várhatóan nem a legnehezebbek közül valók, hiszen a 11 csapatos sorozatban jelenleg ötödik barcikaiak a kilencedik Waldviertelt és az utolsó Kranjt fogadják.

„Azért semmiképpen sem szabad lebecsülni őket, mindkét meccs kemény kihívás lesz – tisztelte meg az ellenfelet Szabó Dávid, a Vegyész átlója. – Nem szerencsés, hogy a hazai bajnokságban ritkán játszunk nehéz összecsapásokat, ám ettől függetlenül a csapat fizikailag és mentálisan is készen áll. Már a múlt héten is a Közép-európai Liga-mérkőzésekre készültünk, videóztunk, gyakoroltunk, a hazai közönség előtt mindenképpen hat pontot akarunk szerezni.”

A Kazincbarcika szárnyal a hazai bajnokságban, kilenc mérkőzésen szettet is csak a Kecskemét nyert ellene, a kilencből kilenc győzelem, ráadásul a maximálisan megszerezhető 27 ponttal tekintélyparancsoló mérleg.

„Az idényben a hazai bajnokság a legfontosabb, hogy minél jobb eredményt érjünk el, márpedig a Közép-európai Liga-meccsek jól szolgálják a felkészülést, hiszen a Kaposvár vagy a Kecskemét ellen hasonló hőfokú mérkőzésekkel lehet igazán edződni, viszont ha már indulunk, szeretnénk négyes döntőbe jutni – folytatta Szabó. – Még csiszolódik a társaság, sok tennivalónk van, de a szezon hajrájára ütős csapattá válhatunk.”

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA
A kazincbarcikai forduló programja
Péntek, 18.00:
Vegyész RC Kazincbarcika–OK Triglav Kranj (szlovén)
Szombat, 18.00:
Kranj–Union Raiffeisen Waldviertel (osztrák)
Vasárnap, 16.00:
Kazincbarcika–Waldviertel
Az állás: Posojilnica AICH/DOB (osztrák) 13 pont (15:4, 5 mérkőzés), 2. ACH Ljubljana (szlovén) 12 (12:0, 4), 3. Calcit Kamnik (szlovén) 12 (12:1, 4), 4. Mladost Zagreb (horvát) 9 (11:8, 5), 5. Vegyész RC Kazincbarcika 6 (6:7, 4), 6. Bystrina SPU Nitra (szlovák) 6 (9:11, 5), 7. KDS-sport Kosice (szlovák) 5 (7:12, 5), 8. Spartak Myjava (szlovák) 4 (5:9, 4), 9. Waldviertel (osztrák) 3 (4:12, 5), 10. Mladost Ribola Kastela (horvát) 3 (3:13, 5), 11. Kranj (szlovén) 2 (5:12, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik