Dartsnyilakkal dobálták meg a nyíregyházi röpisek fotóit a MÁV Előre játékosai

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 14:05
Fotó: Facebook/Fatum-Nyíregyháza
Mint ismeretes, a MÁV Előre kedden jutott be a női röplabda Extraliga elődöntőjébe, miután a negyeddöntős párharc sorsdöntő, ötödik meccsén hazai környezetben négy játszmában legyőzte a Nyíregyházát. A székesfehérvári alakulat drámai sikerét egy sportszerűtlen incidens árnyékolta be.

A MÁV Előre röpisei váratlan, egyúttal sportszerűtlen gesztust tettek az öltözőben – derült ki két nyíregyházi játékos, név szerint Nina Kocics és Nagy Sanja (leánykori nevén Szanja Kalicsanin) Instagram-bejegyzéseiből. Amint az a képeken látható, a fehérvári játékosok dartsnyilakkal dobálták meg a nyírségiek csapatképét, illetve Kocics és Nagy külön fotóját.

„Kérdezem a röplabdaközösséget, ez mennyire tartozik hozzá a sporthoz? És a Magyar Röplabdaszövetséget, hogy mi jöhet még? Csendben kéne ezt tűrnünk? Valaki megmagyarázná, miért zavarom őket ennyire, hogy célpontjuk lettem? Pontosabban, hogy miért szúrták ki a szemem dartsnyilakkal?” – olvasható a szerb légiós bejegyzésében.

A korábbi magyar válogatott Nagy – aki a röplabdázástól másfél éve visszavonult, de Lászlop Alexandra sérülése miatt reaktiválta magát – Insta-sztorijában úgy fogalmazott, hogy a fehérváriak vezetőedzője édesapa, csapatukban édesanya is játszik, mégsem mondta senki, hogy sportszerűtlen lenne az, amit csináltak. 

„A meccset lehet, hogy megnyertétek, de valójában veszítettetek” – üzente a 35 éves röplabdázó.

A történtek nyilvánosságra kerülése után a Fatum-Nyíregyháza a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy a dartsnyilas incidensre a párharc harmadik mérkőzése előtt került sor.

„Csapatunk 2–0-ra vezetett a sorozatban, és a harmadik találkozót Székesfehérváron vívta a két gárda február 26-án. Együttesünk a meccs napján 8.45-kor érkezett a VIDEOTON Oktatási Központba, ahol a versenykiírásban foglaltaknak megfelelően edzeni szeretett volna. Megérkezéskor az ellenfél öltözőjébe küldte az ott dolgozó személyzet a játékosokat, ahová belépve döbbenetes kép fogadta a csapat tagjait. Az öltözőben lévő parafa táblán a Fatum csapatképe, illetve Nagy Sanja és Nina Kocics portréja volt kitűzve, utóbbi arcában egy dartsnyíllal. A többi képen pedig dobásokból származó lyukak voltak láthatók. Természetesen a látvány sokkolta a játékosokat, pályafutásuk során soha nem találkoztak hasonlóval” – olvasható a bejegyzésben.  

„Teljes mértékben elutasítjuk a fenti magatartást, elhatárolódunk a játékosok személyét, jellemét sértő cselekménytől, agressziótól, egyúttal teljes mellszélességgel kiállunk játékosaink személyiségi jogainak, fizikai és mentális egészségének megóvása mellett. Panasszal éltünk a Magyar Röplabdaszövetségnél az eset után, akik biztosítottak, hogy kivizsgálják az esetet. Álláspontunk szerint az eset súlyosan sérti az etikai szabályokat, és a magyar röplabdázás szellemiségével összeegyeztethetetlen” – idézi a közlemény Dr. Mohácsi Mátét, a klub ügyvezetőjét. A nyírségiek beszámolójából az is kiderült, hogy a szóban forgó összecsapásra nem megfelelő körülmények fogadták őket a helyszínen. A klub egyúttal leszögezte, hogy nem ezen körülményekre fogják a párharc elvesztését, de a sportszerűtlenséget nem hagyhatták szó nélkül.

„A mérkőzések napján – bár ez nem kötelező előírás – jellemzően két órával a kezdés előtt vehetik birtokba a kitakarított, rendezett öltözőt a csapatok. Székesfehérváron viszont arra hivatkozva, hogy labdarúgók használják az öltözőt, csak 1 óra 20 perccel a kezdés előtt engedték be a lányokat a helyiségbe, ahol nem megfelelő higiéniai körülmények fogadták őket, víztócsák álltak az öltöző több pontján. A hazai csapat játékosai már mind átöltözve várták a kezdést, amikor a mieink végre bejutottak a helyiségbe” – áll a beszámolóban. Az MRSZ a történtek miatt fokozott ellenőrzést tartott a felek keddi, ugyancsak székesfehérvári mérkőzésén a rendezéssel kapcsolatban.

Cikkünk megírásáig a MÁV Előre nem reagált a történtekre.

Forrás: Instagram

 

NŐI RÖPLABDA, EXTRALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
MÁV Előre Foxconn–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (25, –26, 20, 18)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2 a MÁV Előre javára

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik