Röplabda Challenge-kupa: egymeccses lehet a Pénzügyőr párharca

Vágólapra másolva!
2023.10.19. 14:01
null
Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap
Egymérkőzéses lehet a Pénzügyőr párharca a férfi röplabda Challenge-upa első fordulójában az izraeli Hapoel Joav Kfar Saba ellen.

Nagy Kornél, a magyar szövetség (MRSZ) nemzetközi igazgatója az MTI érdeklődésére csütörtökön elmondta: a két klub, valamint az európai szövetség (CEV) képviselői szerdán tárgyaltak a lehetőségekről.

„Jelenleg abba az irányba haladunk, hogy a párharc egy mérkőzésen dőlhet el” – jelentette ki Nagy, hozzátéve: a légitársaságok jelenleg három-négy napra előre törlik Izraelbe induló járataikat, és amennyiben ez még a jövő héten is így lesz, a PSE nem fog tudni kirepülni az első, eredetileg kedden esedékes összecsapásra.

Nagy elmondta, az Izraelbe való beutazás és az onnan kiutazás jelenleg egyébként lehetséges, a nemzetközi és a magyar szövetség pedig a párharc kapcsán a két ország külügyi tárcájával is egyeztet.

A nemzetközi igazgató kiemelte, amennyiben a magyar bajnoki bronzérmes nem tud elutazni Kfar Sabába, úgy a párharc első meccsét vélhetően eredmény nélkül törlik, és a második találkozón fog eldőlni a továbbjutás. Ez utóbbi mérkőzés vagy Budapesten, vagy akár semleges helyszínen is lehet.

A Hamász és Izrael között kiélesedett fegyveres konfliktus miatt a magyar konzuli szolgálat honlapja alapján Izrael „a II-es, kiemelt biztonsági kockázatot rejtő, csak halaszthatatlan utazásra javasolt térségek közé került átsorolásra".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik