Női röpi NB I: a Gödöllő nyerte a rangadót, de a TFSE a második

Vágólapra másolva!
2022.05.09. 10:37
null
A TFSE–Gödöllő rangadón Halla Gréta (3) próbál meg túljárni a vendégek blokkjának, Mikus Ninának (3) és Ratkai Pannának (5) az eszén (Fotó: Borhi Mihály/TFSE)
Egy kérdés volt még nyitva a női röplabda NB I felsőházának zárófordulójában: mégpedig a második hely sorsa, hiszen az Extraligába való feljutást már korábban megszerezte a MÁV Előre-Bericap.

 

Ezt a TFSE és a Gödöllő mérkőzése volt hivatott eldönteni: ha a vendégek 3:0-ra győznek, ők a másodikak, 3:1-es sikerüknél a pontarány dönt, minden más esetben a fővárosiak zárnak a második helyen.

Az első szettet nagy csatában végül 27:25-re a TFSE nyerte, a másodikat és a harmadikat viszont a Gödöllő, és ha a harmadikban is ők győztek volna legalább 25:20-ra, akkor megszerzik a második helyet. Az eredmény ennyi is lett, azonban a hazaiak győztek ennyire, így bebiztosították a pozíciójukat, míg a vendégek a győzelemmel vigasztalódtak, miután búcsúzó csapatkapitányuk, a következő idénytől az Egyesült Államokban játszó 19 éves Ratkai Panna 35 pontjával végül azért behúzták az ötödik játszmát.

A másik mérkőzésen a rájátszásban eddig veretlen MÁV Előre kikapott a győzelem nélkül álló Budaörs otthonában, igaz, Nagy Fanni vezetőedző az U21-es döntőre készülő játékosoknak adott lehetőséget, akik vezettek is 2:0-ra, de aztán a hazaiak innen is fordítottak.

Az alsóházban eldőlt, hogy három év után búcsúzik az élvonaltól a DSZC-Eötvös DSE, míg az újonc Kispest SE osztályozót játszik az NB II döntőjének vesztesével, amely a BVSC-Zugló és a Veszprém Volley párharcából kerül ki. A győztes feljut az NB I-be.

 

Női röplabda NB, I felsőház:
TFSE–Gödöllői RC 2:3 (25, –19, –23, 20, 12)
Budapest, Győri út, 60 néző. V: Kiss Z., Árpás.
TFSE: Villányi 1, Nagy V. 14, Kökény N. 3, Poór 7, Budaházy 8, Halla G. 17. Csere: Boller, Hábetler (liberó), Radomszki 15, Smits Van Oyen, Benedek, Török, Czakó. Vezetőedző: Csépke Gábor.
GÖDÖLLŐ: Boros 8, Ratkai 35, Mikus 6, Sánchez Pérez 10, Császár 11, Kovács E. 13. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Sorompó, Bútor, Barta. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Csépke Gábor:
– Nagy küzdelem volt a mai is. Többször meggyengült a fogadásunk, így a támadásuk is. Többször kiengedtük a kezünkből az irányítást, de többször vissza is vettük. Az ötödik szettet sajnálom, de ha a szezont nézem, elégedett vagyok!
Szalay Attila:
– Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a mutatott játékhoz! Igaz, a második helyet nem sikerült elérnünk, de a körülményeinkhez képest ez méltó lezárása volt a szezonnak!

Budaörsi DSE–MÁV Előre-Bericap 3:2 (–20, –24, 23, 17, 3)
Budaörs, 63 néző. V: Bibók, Sík.
BDSE: Pisák L., Horváth P. 24, Hernády 3, Pisák F. 19, Vincze 11, Tátrai 6. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Darvas 5, Kiss Zs. 8, Jakab 1. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
MÁV ELŐRE: Sólyom 3, Sebestyén 20, Csabai 8, Kiss A. 23, Kiss L. 4, Szilágyi 1. Csere: Borostyán (liberó). Vezetőedző: Nagy Fanni.
Edzői értékelés
Nagy Fanni:
– Az U21-es csapat játszott a meccsen. Nagyon szépen indultunk, de a végére elfáradtunk, és a nagyon jól mezőnyöző hazaiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

A végeredmény: 1. MÁV Előre-Bericap 17 pont, 2. TFSE 12, 3. Gödöllői RC 10, 4. Budaörsi DSE-Emericus 3

 

Női NB I, alsóház
CoreComm-VESC–DSZC-Eötvös DSE 3:1 (22, 20, –20, 22)
Veszprém, 150 néző. V: Szabó Zs., Kis Z.
VESC: Pós 2, Miller 24, Miklós 11, Sherwin 14, Hajós 7, Bozsó 4. Csere: Tóth L., Iglói (liberók), Molnár-Pintér 2, Papp A. 1. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
EÖTVÖS: Takács D. O. 2, Araújo 35, Fehér 8, Tóth K. 5, Béni 5, Berza 2. Csere: Fehérvári (liberó), Dóka, Kerek. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Szokolikné Kalmár Judit:
– Elérkezett az utolsó meccsünk, amelyet a Debrecen ellen vívtunk meg. Nekünk ezen múlott az alsóházi helyezésünk. Az ellenfél kezdte jobban a meccset, de sikerült stabilizálni a játékunkat és behúztuk az első játékrészt. A második szettben is együtt ment sokáig a két csapat, de ott is mi jöttünk ki győztesen, hála a jó sáncoknak és a támadásoknak. A beszálló cserejátékosok remekül átlendítették a csapatot a holtponton, és stabilitást vittek a játékba. Sajnos elég sok nyitást rontottunk több játékrészben, valamint a 3. szettben a hálónál is elbizonytalanodtunk, így ez a szett kicsúszott a kezünkből. A 4. szettben nagyot küzdve, az utolsó tartalékainkat előhúzva zártuk le a találkozót. Gratulálok az egész csapatnak az eredményhez!
Szombathy András: – Úgy gondolom, hogy méltó ellenfelei voltunk a házigazdáknak. 20-nál még minden szettben vezettünk, végül egyet sikerült megnyernünk. A többi végjátékában hiányzott a rutin.

Jászberény VT–Kispest SE 3:0 (23, 22, 16)

Jászberény, 204 néző. V: Nagy Zs., Szarka.
JÁSZBERÉNY: Sléder 8, Juhász V. 2, Kovács D. 5, Sándor 18, Imre 11, Bleicher N. Cserék: Deme (liberó), Faragó 12, Farkas, Csiki, Hajdu 4, Rácz. Vezetőedző: Deme Gábor.
KISPEST: Németh J. 2, Horváth D. 5, Benedek R. 7, Dani 5, Riczkó 16, Szabó K. Csere: Veress, Horváth F. (liberók), Lisztes 2, Kőszegi 3, Törköly 1, Nagy O. Vezetőedző: Takács Gergely.
Edzői értékelés
Deme Gábor:
– Az egész szezonban az volt a célunk, hogy elkerüljük az osztályozót; örülök, hogy ezt sikerült teljesítenünk. Nyilván ehhez kellettek a rutinosabb játékosaink is, vagyis be kell látnunk, a bennmaradás kiharcolásához nem elegendő, ha csupán fiatal röplabdázókat foglalkoztatunk. Ezért törekszünk rá, hogy jövőre is erősítsék a csapatunkat tapasztaltabb játékosok, de továbbra is az lebeg a szemünk előtt, hogy a saját nevelésű röpisekre összpontosítsunk, valamint továbbra sem lesznek profi, azaz fizetett tagjai a keretünknek. El kell mondanom, hogy a Kispest ma nagy tűzzel és jól játszott. Ezzel szemben az első két szettben fásultan röplabdáztunk – ezeket szerencsével és persze Sándor Reni pontjaival nyertük meg. A harmadik játszma ugyan nagyobb különbséget hozott, de amint cseréltem néhányat, ez az eredményen is meglátszott. Nem voltunk ma megfelelő pszichés állapotban, fáradtak voltunk, és nem volt elegendő tűz a játékunkban, de győztünk, és most ez a legfontosabb. A szezon során sokat fejlődtek a lányok – különösen Sléder Kitti és Hajdu Lili, Kovács Dorka személyében pedig megtaláltuk az első számú feladónkat. Most június végéig edzünk, és technikailag, valamint taktikailag igyekszünk előrelépni.

A végeredmény: 1. CoreComm-VESC 16 pont, 2. Jászberény 13, 3. Kispest SE 11, 4. DSZC-Eötvös DSE 2

A MÁV Előre feljutott az Extraligába, az Eötvös DSE kiesett, a Kispest SE osztályozót játszik az NB II-es döntő vesztesével.

 

Női NB II döntő, 1. mérkőzés:
Veszprém Volley–BVSC-Zugló 3:2 (20, 18, –15, –19, 14)
Nemesvámos, 80 néző. V: Varjasi, Barabás.
VESZPRÉM: Endrődi, Orosz, Sólyomvári, Szabó L., Antal, Sulic. Csere: Kóra, Deli-Germann (liberók), Berkó, Kálmán, Mester. Vezetőedző: Fésüs Irén.
BVSC: Bajnóczi, Nagy Zs., Cirkov, Puskás, Tóth Bagi, Hemmert. Csere: Sartoris, Réthelyi (liberók), Hegedűs, Rózsa, Marton. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
Edzői értékelés
Daróczi Gergely: – Egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen kikaptunk ma az első meccsen, de a második szett végén nem sokan fogadtak volna arra hogy ilyen izgalmas lesz a vége. Ettől függetlenül ezt a döntőt a két összecsapás alapján nyeri meg az egyik csapat, ma nem dőlt el semmi. A hátrányunk ismét egy pont csak, akárcsak a rájátszás utolsó mérkőzése előtt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik