Ez így kevés lesz

Vágólapra másolva!
2015.12.05. 18:12
A Roma 1-1-es döntetlent játszott idegenben a Torino ellen, egy unalmas, eseménytelen meccsen, Pjanic szabadrúgásból, egy potyagóllal szerzett vezetést...

A Roma 1-1-es döntetlent játszott idegenben a Torino ellen, egy unalmas, eseménytelen meccsen, Pjanic szabadrúgásból, egy potyagóllal szerzett vezetést, majd Maxi Lopez a hosszabbítás utolsó percében egyenlített tizenegyesből.A Roma 1-1-es döntetlent játszott idegenben a Torino ellen, egy unalmas, eseménytelen meccsen, Pjanic szabadrúgásból, egy potyagóllal szerzett vezetést, majd Maxi Lopez a hosszabbítás utolsó percében egyenlített tizenegyesből.

Így álltak fel a csapatok:

Torino (3-5-2): 30 Padelli; 5 Bovo, 25 Glik (C), 24 Moretti; 33 Bruno Peres, 20 Vives, 6 Acquah, 16 Baselli (68′ Benassi), 3 Molinaro (85′ Martinez); 27 Quagliarella (65′ Maxi Lopez), 9 Belotti

Roma(4-3-3): 26 Szczesny; 24 Florenzi, 44 Manolas, 2 Rudiger, 3 Digne;15 Pjanic, 16 De Rossi (C), 4 Nainggolan (70′ Vainqueur); 27 Gervinho (25′ Iturbe), 9 Dzeko,14 Falque (84′ Torosidis)

Egy kemény, de nagyon csúnya meccset láthattunk és amikor azt mondom, hogy csúnya, abban semmi túlzás nincs. A Torino visszahúzódott és gyors kontrákkal próbálkozgatott, a Roma meg az egész pályán védekezett, folyamatosan igyekezett megzavarni a gránátvörösek labdakihozatalát több-kevesebb sikerrel.

Többnyire a Roma birtokolta a labdát és végtelen türelemmel, elképzelés nélkül járatta körbe-körbe. A Római játék lassú volt és kiszámítható, a második félidőig kellett várni az első kapura lövésre, az is csak egy távoli próbálkozás volt Nainggolantól. Többször láthattuk, hogy amikor a Rómának sikerült labdát szerezni a Torino térfelén, akkor sem próbálkozott gyors támadásokkal, hanem hátrapasszolta a labdát a középső védőkig és onnan kezdte lassan építgetni a támadásokat.

Ismétlem önmagam, de a mérkőzés gyalázatosan unalmas volt, a Roma ötlettelen játéka semmilyen veszélyt nem jelentett. Az izgalmakat a Torino okozta, Ventura mester csapata bezárkózott a kapuja elé és megpróbálta kihasználni a felhúzódó romanista szélsők mögött maradt üres helyet, Baselli és Acquah felfutásaival.

Az első helyzetek is a Torino előtt adódtak, először Szczesnynek kellett közelről mentenie Belotti elől, Baselli beadásából, majd Bruno Peresnek volt egy próbálkozása 20 méterről, amibe belenyúltak és alig ment a kapu fölé.

A Roma meg szinte semmit sem produkált, ráadásul a 25-ik percben le kellett cserélni a ma visszatérő Gervinhót Iturbére, könnyen lehet, hogy az elefántcsontparti rásérült a korábbi combizom-sérülésére. A félidő végén még a Rómának volt szerencséje, amikor a Toro 4 a 4 ellen kontrázhatott, de szerencsére Belotti inkább úgy gondolta, hogy jobb lesz messziről kirúgni a labdát a stadionból.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt, Bruno Peresnek voltak értékelhető villanásai a félidő elején, először egy 60 méteres vágtával, majd egy keresztlabdával a Roma tizenhatosában, amiről alig maradt le Belotti.

Volt egy pár veszélyes megmozdulása a Rómának is, Dzeko és Iturbe fejjel próbálkoztak, de maradt a 0-0. Aztán a 83. percben Pjanic szabadrúgásból beívelte a labdát a Toro tizenhatosába, senki sem tudott hozzáérni, Padelli kapus is lemaradt róla, és a labda a Torino kapujában kötött ki. Pofátlan mázli volt!

De, ahogy már megszokhattuk, a Roma ezt a meccset se bírta lehozni kapott gól nélkül. A vezető találat után a Roma feladta a korábbi letámadást és teljesen magára húzta a Torinót. A romanista játékosok minden próbálkozást feladtak, csak a lefújást várták és többnyire ész nélkül vágták kifelé a labdákat. Pedig a teljesen rendszertelenül támadó Torino majdnem bekapta a második gólt is, de Dzeko elrontotta a helyzetet.

Aztán a hosszabbítás legvégén Rüdiger bealudt és Manolasnak szabálytalankodnia kellett Belotti ellen, tizenegyes és Maxi Lopez beállította a végeredményt. A visszajátszásból úgy tűnik, hogy Manolas a labdát találta el és nem volt tizenegyes, de ez teljesen mellékes! A Rómának sosem lett volna szabad így magára húznia a Torinót! Mikorra fogjuk megtanulni, hogy az utolsó percben az ellenfél szögletzászlójánál kel tökölni és nem a saját kapunk előtt vitézkedni?

Lehetne elemezgetni, hogy ki mennyire volt rossz a csapatban, de őszintén szólva nem sok értelmét látom, ez egy kollektív kudarc volt.

A lényeg, hogy a Roma eredményválsága folytatódik, a ma mutatott játék pedig talán a legrondább volt, amit az idei szezonban láttunk a mieinktől. Két dolog jellemezte a csapatot, egy elképzelés nélküli, lassú és kiszámítható támadójáték, meg egy bizonytalan, taktikai és technikai hibákkal tűzdelt védekező fázis.

A meccs előtt még azt mondtam, hogy a játékosok nem felejthettek el focizni két hét alatt és Garcia sem hülyülhetett meg teljesen. A ma látottak alapján, viszont úgy tűnik, hogy mégis ez a helyzet. Szerény véleményem szerint még szerencsénk volt, hogy megúsztuk egy döntetlennel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik