Most valahogy tovább kellene lépni

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.11.28. 10:11
Újra beharangozunk, hiszen jön a 14. forduló. Bár nagyon nehezen térek egyelőre magamhoz a keddi mészárlást követően, illetve az azt megmagyarázni...

Újra beharangozunk, hiszen jön a 14. forduló. Bár nagyon nehezen térek egyelőre magamhoz a keddi mészárlást követően, illetve az azt megmagyarázni kívánó nyilatkozatok kábulatából. Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de kicsit sűrűn jönnek ezek a nagy verések nemzetközi szinten, ahhoz hogy szó nélkül lehessen hagyni. Lenyelni pedig végképp lehetetlen. Mindenesetre megpróbáljuk az Atalanta elleni bajnokira fordítani viseletes tekintetünk.

Mert bizony, vasárnap, Serie A tekintetében klasszikus időpontban jön egy megoldhatónak látszó meccs. Elkiabálni semmit nem szeretnénk, sőt nehezen tudjuk felmérni, milyen hatással lehet a srácokra a keddi eredmény. De a hajónk még messze nem süllyedt el, az igazi feladatok még hátra vannak. Ha nem is a Reja vezette Atalanta lesz most a legkomolyabb kihívás, talán a négymeccses ultimátum, illetve a forduló rangadójának (Napoli-Inter) fényében mégiscsak kiemelkedik ez a „silány” bajnoki számunkra.

A lombardiai legények nem nyerni járnak az Olimpicoba, ez tény. Utolsó öt vendégszereplésükből négyet elveszítettek és mindössze egy döntetlenre futotta erejükből, pont idén tavasszal. Akkor Totti büntetőjére Denis felet hasonlóképp tizenegyes góllal. A tabella 10. helyén tanyázó kék-feketék pozíciója megtévesztő lehet a figyelmetlen szurkoló számára, azt azért nyugodtan leszögezhetjük, hogy jó bajnoki rajtuk és hazai teljesítményük eredménye mindez, nem több.

Kellemes helyzetük, megszerzett 18 pontjuk felszabadult játékot is hozhat majd vasárnap, bár jelenlegi formájuk ezt erősen megkérdőjelezi. Utolsó öt bajnokijukon mindössze négy egységet gyűjtöttek és ebből a négy pontból hármat a Lazio legyőzésével szereztek. Ezzel ellentétben a Roma hazai pályán a legjobb teljesítményére képes. A fővárosban megvívott bajnoki mutató egészen elképesztő eddig (5 győzelem 1 döntetlen). Ha másban nem, ebben talán bízhatunk.

A vendégek állománya egy gyenge középcsatéval, vagy inkább egy biztos bent maradásért küzdő alakulatéval egyenértékű. Persze Edy Reja imádja az ilyen melókat és nem egy meglepetést okozott már az idei kiírásban is. Köztudottan ellenszenves számára a fővárosi farkas falka, szóval némi aggodalomra ez okot adhat.

Aztán ott vannak még a sérüléssel bajlódó hazai játékosok. Nehéz pontosan megjósolni ki lesz hadra fogható vasárnap délután, illetve az, hogy Garcia milyen elképzeléssel küldi pályára csapatát. Jó lenne egy léleknyugtató sokgólos győzelem, pláne úgy, hogy hétfőn este Napoli-Inter rangadó lesz. Mivel mindkét csapat a Roma előtt helyezkedik el jelen pillanatban így a vasárnapi győzelem extrán kötelező, előzni-zárkózni kell, nincs mese!

A mérkőzés a DigiSport 2 közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik