Roma - Juve, avagy egy kiemelkedő fontosságú bajnoki?

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.08.27. 10:08
Túl vagyunk az első fordulón, láttunk egy álmos Rómát és egy még álmosabb Juventust. Majd a második fordulóban máris egymásnak feszül a...

Túl vagyunk az első fordulón, láttunk egy álmos Rómát és egy még álmosabb Juventust. Majd a második fordulóban máris egymásnak feszül a két „favorit”. Sok előnye és némi hátránya is van annak, hogy ilyen hamar kerül megrendezésre ez a csúcsrangadó, de nem tisztünk megkérdőjelezni a sorsolás tisztaságát, vagy az olasz szövetség érdekeit.

A Veronába utazók!

Másik aktuális téma a ma délutáni BL csoportsorsolás. Igyekeztem beharangozó posztomat a konkrétumok ismerete előtt megírni, hogy ne pazaroljak túl sok bekezdést ezzel kapcsolatban. Ami tény, hogy a csapatunk harmadik kalapos, míg aktuális ellenfelünk az első kalapból kerül kisorsolásra. A fejekben nyilván ott lesz már a vasárnapi mérkőzésen a leendő ellenfelek hatása, de posztunkban további BL témák nem lesznek. Itt a 30-ai mérkőzés felvezetését olvashatjátok.

Vasárnap az idei kiírás két legnagyobb esélyese feszül egymásnak. Függetlenül az első forduló eredményeitől, azt gondolom, hogy ez a két gárda fogja eldönteni a scudetto sorsát. Minden más végkifejlet meglepetés lenne. Így több mint fontos a hazai környezetben megrendezett találkozó megnyerése. Egyrészt konkrét pontelőnyt jelentene rögtön a rajtnál egy esetleges diadal, másrészt pedig olyan fontos lélektani szerepe van egy ilyen mérkőzés megnyerésének, amit még egy egyszerű szurkoló is könnyen megérthet.

Allegri gondterhelt

Aki látta esetleg a Juventus első bajnokiját az könnyen felismerhette azt a tényt, hogy egy szervezetten védekező Udinese könnyedén lőtávolon kívül tarthatta az Öreg Hölgy spílereit. Ezen csak Dybala becserélése változtatott némiképp, mivel a szélvészgyors, új szerzemény többször tudott betörni az ellenfél tizenhatosára, mint addig a teljes Juve támadósor összesen. Véleményem szerint, ha szerkezetileg nem változtat túl sokat Allegri csapatán, akkor Coman helyén kezdőként érkezhet Dybala. Ő lehet az, aki sok problémát okozhat majd a római védelemben.

Persze azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Padoinnak kellett a középpályán játszani, mivel Marchisio sérüléssel bajlódik. És valljuk be két különböző képességű játékosról van szó. Aztán ott van még Pogba kifejezetten érdekes szerepköre a második félidőre. Ezek mind befolyásolták a Juve játékát, és eredményezték azt az értékelhetetlen teljesítményt, amit láthattunk tőlük az elmúlt hétvégén. Nehezen hiszem, hogy kétszer képes lesz ennyire harmatosan játszani a bajnoki címvédő.

Garcia is gondterhelt

De talán hagyjuk is a Zebrákat, forduljunk kritikus szemmel saját csapatunk felé. Hogy Garcia mit is akart játszani a veronai vendégségben nehéz lenne pontosan megmondani. Erről kiváló összefoglalót fabrikált blogtársam, aleram, túl részletesen nem is mennék bele. Pár apróságot azért én is hozzátennék. Az rendben, hogy Garcia és Gervinho kapcsolata tovább virágzik, ok, régről ismerik egymást, együtt voltak sikeresek, megbízik benne a mester, satöbbi. De múlt szombaton milyen szerepet is szánt neki Rudi? Szélről befelé cselezett, mélyen visszalépet labdákért, próbálta szervezni hosszabb passzaival a támadásokat rendre sikertelenül. Rossz volt nézni.

Az elefántcsontparti csatárral kapcsolatban egyetlen dolgot vagyok hajlandó teljes mértékben elismerni, mégpedig azt, ha a magasan védekező csapat védelme mögött kialakult területbe beütött labdák után nyargal, és kapura tör, vagy épp leszalad az alapvonalig és középre passzol. Röviden ennyi a játéka Gervinhonak, erre rábíznak olyan dolgokat, amire láthatóan képtelen. És talán a sebessége is az Afrika Kupán maradt.

Egy jó Pjanic fontos lehet!

Ott van még a De Rossi csere, amit megint nem akarok túlbeszélni, de csapatkapitányt cserélni a hatvanadik percben, hogy is mondjam pedagógiai értékű. Az előjeleket döntse el mindenki maga. Vagy épp Totti pihentetése egész mérkőzésen. Persze könnyen kritizálom a billentyűzetem mögül Garicat, de én pont azt láttam az első fordulóban, amit egész tavasszal az előző idényben, és ez megrémisztett.

De keressük meg a pozitívumokat, és koncentráljunk a Juventus elleni mérkőzésre. Nainggolan és Pjanic jól játszott, a bosnyák kifejezetten jól. Rájuk lehet számítani, emellett én DDR-t használnám a Juventus ellen is, bár félek, hogy Garcia Keitát fogja favorizálni. A védelemben középen szinte minden oké volt, szélekre az új érkezők közül nem tudom, kit mer majd bevetni a francia mester, nagy valószínűséggel, egy ilyen fontos mérkőzésen marad a bevált Torosidis-Florenzi páros. Jön két hét szünet, könnyebben be lehet építeni a német és a francia tehetséget. Meglátjuk.

Rutin a padon

Visszatérve Tottira, nagyon remélem, hogy jegelésének fő oka a vasárnapi mérkőzés volt, és kezdőként kap helyet a Juventus ellen szeretett csapatában. Tudom, hogy ez Dzeko játékát veszélyezteti, de mi lenne, ha most valami új hadrenddel próbálnánk meglepni Allegri tanítványait. Akár egy klasszikus 4-4-2-vel, ahol elférne Keita és DDR középen, míg a fent említett két támadó játszhatna együtt. Persze így a széleken ki kellene hagyni Gervinhot, amit kötve hiszek, hogy meglép a töketlen francia. Illetve a villám lábú Salah is kényszerpihenőre kerülne.

Ezért Dzeko fog kezdeni, mellette Gervinho és Salah marad. A középpálya már bizonytalanabb, de a Ninja és Pjanic szinte biztos, és várhatóan Keita, hátul pedig telibe a múlt heti védelem. Castan-Manolas széleken pedig Toro és Florenzi. Bár tévednék, és húzna valami merészet a mester. Meglátjuk. A mérkőzés vasárnap, 30-án 18 órától a DigiSport 1-en élőben.

Végül pedig pár apróság az igazán hosszúra nyúlt poszt végére. Strootmanra újabb műtét vár, tovább rakoncátlankodik az a térd. Mielőbbi gyógyulást holland óriás! Bajnokok Ligája csoportsorsolás ma, 17.45-től több tévécsatornán is követhető lesz, reményeink szerint egy jó csoportba kerül csapatunk.

Bréking: A játékvezető Rizzoli lesz! Örülünk Vincent?

Chi tifa Roma non perde mai!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik