Hihetetlen de nyertünk

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.03.23. 19:03
Vasárnap este a Roma, De Rossi góljával, idegenben győzte le 1-0-ra a Cesenát. De Rossi gólöröme Nyerni kellett, mi voltunk az esélyesek és nyertünk....

Vasárnap este a Roma, De Rossi góljával, idegenben győzte le 1-0-ra a Cesenát.

De Rossi gólöröme

Nyerni kellett, mi voltunk az esélyesek és nyertünk. Hihetetlen! És ki szerezte a gólunkat? Na ki? Daniele De Rossi, akinek az előző földtörténeti kor óta nem volt értékelhető teljesítménye egy focipályán.

Beszéljünk egy kicsit a meccsről, így álltak fel a csapatok:

CESENA (4-3-1-2): Leali; Perico, Capelli, Lucchini, Krajnc; Giorgi (86' Pulzetti), Mudinagyi, De Feudis (Rodriguez), Carbonero; Djuric (81' Succi), Defrel.

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Florenzi, Manolas, Astori, Cholevas; Uçan (67' Pellegrini), De Rossi, Nainggolan, Gervinho (87' Ibarbo), Doumbia, Ljajic (79' Yanga-Mbiwa).

A Roma

Az első meglepetést Rudi Garcia okozta, Ucannal a kezdőben és a második félidőben a 96-os születésű Pellegrini, a "primavera" csapat egyik kiválósága is bemutatkozott. Ez üzenetértékű lehet az öltözőben azoknak, akik korábban esetleg csalódást okoztak.

A Roma félénken kezdett, de ahogy teltek a percek egyre jobban átvette az irányítást és védekezésre kényszerítette a Cesenát, Ljajic és Gervinho veszélyeztették a Cesena kapuját. A Roma szinte semmit sem kockáztatott a védekezésben, viszont a támadójátékban láthattuk a megszokott hiányosságokat, sok hiba, lassú és ötlettelen játék.

Nainggolan kezd fáradni, de még így is hozta a kötelezőt

Aztán a 41-ik percben Holebas balról betett egy labdát a tizenhatos közepére, Ucan érintésével az érkező De Rossi elé került, aki megszerezte a Roma vezető gólját.

Tömeges gólöröm De Rossi gólja után

A második félidőben a Roma különösebb nehézségek nélkül uralta a játékot. De az utolsó 20 percben drasztikusan lelassított, a Cesena pedig komolyan elhitte, hogy lehet még keresnivalójuk. A Roma tényleg indokolatlanul sok lehetőséget engedett meg a Cesenának, mikor a bíró végül lefújta a meccset, az volt az ember benyomása, hogy megúsztuk a Cesena egyenlítő gólját.

Ez egy nagyon fontos győzelem volt, sikerült nyernünk Cesenában, ami egy nehéz pálya és nemcsak a műfű miatt, ahol a Lazio kikapott, a Juve meg döntetlent játszott. Végre sikerült megszakítani a november óta tartó negatív eredménysorozatot és ez volt a legfontosabb.

Más kérdés, hogy a játék nem volt szép és a Cesena mégiscsak a kiesés ellen küzd. Viszont dicsérni kell a Roma alázatát, hogy a játékosok szinte végig koncentráltak és jelentős ijedtségek nélkül behúztuk a meccset. Lehet, hogy még nem vagyunk egészségesek, de talán sikerült legalább diagnosztizálni a betegséget és lassan megkezdhetjük a gyógyulást. Tehát ne bízzuk el magunkat, még nagyon sok munka van hátra, de talán kezdhetünk reménykedni.

Beszéljük még egy pár játékosunkról is. Először is bemutatkozott Lorenzo Pellegrini, aki már egy ideje nagyon jó teljesítményt nyújt a korosztályos csapatban. Garcia mester azt mondta, hogy azért hívta be Pellegrinit, mert ő volt a legjobb az edzésen. Pellegrini bemutatkozása jól sikerült, Ucant váltotta és tisztességgel helytállt.

Lorenzo Pellegrini

Feltétlenül meg kell dicsérni Ucant, a fiatal török sokat volt sérült, voltak nyelvi és beilleszkedési problémái is bőven. Állítólag De Sanctis a kis török legjobb barátja, mert a mi veterán kapusunk játszott Törökországban is (hol nem?), de miről tud Ucan beszélni a "vén morgóval"? Esetleg játszhat a gyerekeivel? De komolyra fordítva, tudtuk, hogy Ucan technikailag nagyon jó, engem viszont meglepett a hozzáállása, hogy fizikailag felvette a versenyt egy olasz kiesőjelölt csapat játékosaival és miután besárgult, képes volt hasznosan, fegyelmezetten végigjátszani a meccset a cseréjéig. A második félidőben picit elfáradt és nincs arról szó, hogy találtunk egy "Maradonát", de összességében kiválóan mutatkozott be!

Ucan

A másik akit meg kell dicsérni az De Rossi, a mi "Capitan Futuro"-nk. Eleinte talán kicsit bizonytalan volt, de a gól után magára talált és gyakorlatilag hibátlanul játszott. Hónapok óta ez volt a legjobb teljesítménye!

Beszélni kell még valamiről. Az olasz sajtó és a labdarúgás vezetői megint egy jókorát rúgtak a Roma szurkolóiba és a Rómába. Emlékeztek, hogy az utolsó vereségünk után a Fiorentina ellen, a csapat odament a Curva Sudhoz és meghallgatták a dühös szurkolók kritikáit? Képzeljétek el, az olasz labdarúgás vezetői és az "objektív" olasz média szerint, ez rossz dolog volt. Olyan kifejezéseket használtak, hogy "tárgyalás": "Nem szabad tárgyalni a szurkolókkal!" Mintha a romanisták túszejtő terroristák, vagy legalábbis huligánok lennének!

A csapat és a Curva Sud a Fiorentina elleni vereség után

Szégyellje magát az a sok álszent gazember, aki a romanista szurkolók jogos szóbeli kritikáját, meg a csapat által tanúsított önkritikát és felelősségtudatot bírálni merik! A romanista szurkolók és a Roma csapata is hibátlanul viselkedtek!

Egy érdekesség minden olasz focirajongó figyelmébe.

Tegnap lezárult a Calciopoli néven elhíresült bundabotrány egy fontos szakasza. Az olasz legfelsőbb bíróság úgy ítélkezett, hogy elévült a bűnszövetkezés vádja a Juventus két vezetője, Luciano Moggi és Antonio Giraudo urak ellen. A bíróság egyúttal megerősítette a 10 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést De Santis bíró úr ellen és a felmentést két volt bíró, Bertini és Dattilo urak ellen.

Tehát ugyanúgy, mint korábban a Juventus dopping ügyénél, bizonyítást nyert a vád, de a bűnösök nem lesznek elítélve, mert az ügy közben elévült. :)

Moggi úr ismét nem okozott csalódást, az ítélet után, homlokegyenest ellentmondva a tényeknek, kifejtette, hogy "Kilenc évig csak játszottunk: az eljárás eredmény nélkül zárult. Bebizonyosodott, hogy a bajnokság szabályos volt, a sorsolások szabályosak voltak és nem léteztek beszélgetések a külföldi telefonkártyákkal."

Még hátravannak apróbb kártérítési perek, de levonhatjuk a tanúságot, hogy Moggi úrnak volt igaza! A többi tisztességes "idiótának", azoknak akik tényleg nem korrumpálták a bírókat, marad az erkölcsi győzelem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik