Rio 2016: három csinos szőke lány miatt történelmi lesz az olimpia – képek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 11:36
null
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (FOTÓK REUTERS)
Három különleges versenyzője is lesz az augusztusi riói olimpiának. Az észt maratoni futó Leila, Liina és Lily Luik lesz ugyanis az ötkarikás játékok történelmének első hármasikre. Érdekesség, hogy a lányok csak hat évvel ezelőtt kezdtek el versenyszerűen foglalkozni a sportággal. A brit hírügynökség, a Reuters szülőhazájukban kereste fel a lányokat.

Az ikrek az észt fővárostól, Tallinntól 100 kilométerre lévő Tartuban születtek, és 24 éves korukban kezdtek el komolyabban is foglalkozni a maratoni futással.

„Gyerekkorunkban is nagyon aktívak voltunk, imádtunk táncolni. Valószínűleg az állandó aktivitás miatt döntöttük el, hogy megpróbálkozunk a professzionális sporttal” – mondta a Reutersnek Lily Luik.

Az ikreknek nem Rio de Jainero lesz az első olyan világeseményük, ahol egymás ellen versenyeznek, ugyanis a 2015-ös pekingi világbajnokságon és a 2014-es zürichi Európa-bajnokságon ez már megtörtént.

Utóbbin Liina szerepelt legjobban, a 29. lett 2:41:48-as idővel, a 43. Leila öt, míg a 47. Lily hét percet kapott testvérétől. Tisztában vannak azzal, hogy még messze vannak a világ legjobbjaitól, egyelőre 15-20 percet is kaphatnak tőlük.

„Szép is lenne az érem… Ez az álmunk, de maradjunk a realitások talaján. Nagyon nehéz versenyezni a kenyai futók ellen, nem vagyunk a legjobbakkal egy szinten, de szerintem két-három évig még képesek vagyunk futni” – mondta Leila.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik