Mikko Hirvonen rajtolt leggyorsabban az Akropolisz-ralin

Vágólapra másolva!
2007.05.31. 19:09
A 2007-es Akropolisz-rali ma kora este kezdődött egy 3,2 kilométeres szuperspeciálissal. Ezt a 26 esztendős finn Mikko Hirvonennek sikerült a leggyorsabban teljesíteni. A második leggyorsabb Marcus Grönholm, a harmadik pedig Sébastien Loeb volt; az időkülönbségek azonban minimálisak.

Az 54. Akropolisz-rali ma vette kezdetét, a 3,2 kilométeres athéni szuperspeciálissal. A versenyt megelőző bemelegítő edzést a 2003-as világbajnok Petter Solberg nyerte, így a Subaru norvég pilótája bizakodva várhatta az első gyorsaságit.

A szuperspeciálist a Ford fiatalabbik finn versenyzője, Mikko Hirvonen teljesítette a legjobb idővel. Csapattársa, Marcus Grönholm a második, míg a címvédő Sébastien Loeb a harmadik a rali első gyorsaságija után. A közöttük lévő különbség azonban elhanyagolható, hiszen még az ötödik helyezett Daniel Sordo hátránya is csupán fél másodperc az éllovas Hirvonenhez képest.

A verseny „élesben” holnap kezdődik: a mezőny pénteken 8 szakaszt teljesít a különösen nehéz pályákon. Különösen izgalmasnak ígérkezik Grönholm és Loeb párharca, hiszen a finn pilóta mindenképp nyerni akar, a regnáló világbajnok számára pedig elengedhetetlen lenne a 10 pontot érő első hely.

54. Akropolisz-rali: állás egy nap után (1 szakasz, 3,2 versenykilométer) - élmezőny:
1. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) 2:50,8 perc
2. Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC) + 0,2 másodperc
3. Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC) + 0,3 másodperc
4. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 0,4 másodperc
5. Daniel Sordo (spanyol, Citroën C4 WRC) + 0,5 másodperc
6. Henning Solberg (norvég, Ford Focus WRC) + 1,8 másodperc
7. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru Impreza WRC) + 2,3 másodperc
8. Jari-Matti Latvala (finn, Ford Focus WRC) + 2,5 másodperc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik