PLL Beharang. 2015. ősz Playoff

2541234 25412342541234 2541234
Vágólapra másolva!
2015.11.29. 08:11
Címkék
Szerencsére izgalom még mind a 4 osztályban lesz még így a legutolsó játéknaphoz érve is, ezért van miért megnyitni a 2015. év legutolsó Beharangját...

Szerencsére izgalom még mind a 4 osztályban lesz még így a legutolsó játéknaphoz érve is, ezért van miért megnyitni a 2015. év legutolsó Beharangját, ami ezúttal nem a megszokott meccselemzéses, sokkal inkább matekozós, szakmaibb formában jelenik most meg.Szerencsére izgalom még mind a 4 osztályban lesz még így a legutolsó játéknaphoz érve is, ezért van miért megnyitni a 2015. év legutolsó Beharangját, ami ezúttal nem a megszokott meccselemzéses, sokkal inkább matekozós, szakmaibb formában jelenik most meg.



PÁZMÁNY LABDARÚGÓ LIGA

2015. évi őszi szezon

2015. XI. 30.

Playoff


IV. osztály

Ki lesz a bajnok? Még ez a kérdés is megválaszolatlan és az is marad egészen hétfő 10.30-ig, amikor is befejeződik a Kispályások - Névtelenek B összecsapás.

Az igazi bajnoki döntő! Talán így érdemes felvezetni azt a meccset, hiszen aki nyer, egészen biztosan elhódítja a IV. osztály elsőségéért járó serleget, függetlenül a reggeli Játék Csatárok Nélkül - In-Kal FC eredménytől. Mivel az odavágót az In-Kal FC 6:0-ra behúzta, tételezzük fel, hogy most is megszerzi a 3 pontot! Ez esetben nekik az osztályozó már biztos lesz és a bajnoki címhez nem kell más, mint a Kispályások - Névtelenek B közötti pontosztozkodás. Ekkor az In-Kal a maga 22 pontjával bajnok, a Kispályások 21 ponttal 2. lesz és mehet osztályozni a III. osztályba kerülésért, a Névtelenek B pedig.. Hát nekik lesz 20 pontjuk és kapnak bronzérmeket.

III. osztály

A költői kérdések osztálya..

..hiszen vannak még nyitott kérdések, de valójában ezek csupán formalitások. A matek szerint lehet még bajnok a Névtelenek (12.30-kor játszanak a Humán Madrid ellen), ám ehhez az kell, hogy a Pénz&Sárm ne nyerje meg a Pázmány Zöldfülűek elleni 9.30-kor kezdődő halasztott meccsét. Ez az osztály tehát csak költői kérdéseket tartogat, könnyen lehet, hogy mire nekilátunk a tízórainknak, a Pénz&Sárm már a Bródyban ünnepli a bajnoki címüket és ellopják a boltból a kupájukat, csak hogy már délben ihassanak belőle.. (Díjátadó 16.15-kor!!!)

Az osztály végére nézve még azért lehetnek fordulatok, ugyanis a Pászítók és a Humán Madrid állnak jelenleg kieső helyen, azonban korántsem mindegy, melyik esik ki egyenesen és melyik esik ki szerepelhet az osztályozón. Szerencsére igazságosan eldönthetik egymással szemben, hiszen pontban délután 1-kor egymás ellen csapnak össze. Az első meccs a Humán Madrid pályaválasztásával 4-2-re végződött, így most a Pászítóknak legalább kettővel, vagy hárommal kell nyernie (2-0, 3-0, 3-1, 4-1, 5-2, stb.), ha nem nyernek kettővel, vagy 2-nél több gólt kapva nyernek 2-vel, akkor a Humán Madrid a jobb egymás elleni eredménnyel, ha pedig pont 4-2-re nyernek, akkor a Humán Madrid a jobb összesített gólkülönbséggel előzi őket.

II. osztály

A II. osztály idén nagyon hasonlít, az I. osztályhoz..

..na nem minőségben, hiszen az I. osztályban nincs 100%-os csapat.. sokkal inkább a bajnokság kimenetelét illetően. A bajnoki cím sorsa már eldőlt (ha a Rangersösöket kérdezzük, nyilván szerintük nem is volt kérdéses), azonban a kiesést és a dobogót illetően is felmerülnek még kételyek a II. osztályban. A Pasos United lépéselőnybe került, két halasztott meccsük is van, de elég, ha az elsőt megnyerik és már biztosan megvan az ezüst, a Power Rangers pedig nem fog csatlakozni a bajnok anyaegyesület osztályához - bár talán most még korai is lenne. Amennyiben viszont a Meccsetnyer United pontot csen a Pasostól, úgy a délben kezdődő Pasos Utd - Power Rangers rangadónak nem kisebb tétje lesz, mint az osztályozó lehetősége az I. osztályba kerülésért!

Reggel fél 9-kor a KEVERTon és a Gradus egymás ellen döntheti el, hogy melyikük osztályozzon a Pénz&Sárm vagy a Névtelenek csapata ellen a kiesés elkerülése érdekében, egyben bizonyítva, hogy a II. osztály ugyancsak erősebb a III. osztálynál!

I. osztály

Hogy miért ezt az osztályt hagytam a végére?..

..nem, nem azért, hogy fokozzam a hangulatot! A Beharangban és a PLL-ben nem kell fokozni a hangulatot, az úgyis mindig hág a tetőfokán (mármint a tetőfokára hág, csak így kiemeltem a hágni szót - a szerk.), csupán azért az I. osztály van a végén, mert próbáltam halogatni ezt a megoldóképlet nélküli egyenletet.

Na de vegyük csak sorra! A Budapest Rangers már egy ideje bajnok, ennyit tudunk fixen. Aztán hogy hogyan lehet a szinte kieső Smasszer FC-ből ezüstérmes?.. Azt most kiszámoljuk!

A H2Os Póló még mindkét, a dobogóról letaszítható csapattal játszik. Ha nem veri meg mindkettőt akkor persze nincs is miről beszélni, de ne vegyük el ilyen hamar a kenyerem, játsszunk el a gondolattal, mi lenne, ha a H2O behúzná a Jam-Jam és a PYS elleni meccseket is?

Lehet, hogy számukra még ez sem jelentene menekvést az egyenesági kiesés elől! Akkor ugyanis a másik I. osztályú meccsen, az AS Iustum - Smasszer FC derbyn dől el az ezüst sorsa - és a kieső helyek sorsa is. Tehát ha a H2O mindkét meccsét megnyeri, a Smasszer pedig legyőzi a Iustumot, a Smasszer FC ezüstérmes, a Iustum pedig mehet osztályozni.

Bizony, nagy kedvencünk, a
minitabella is szóba jöhet még, erre viszont olyan kevés az esély, mint arra, hogy az AS Iustum egy X-szel megszerezze az ezüstöt. Pontosan annyi! Hiszen abban az esetben jöhet létre a minitabella, ha a Iustum Smasszer meccs döntetlennel ér véget, emellett a Yello' és a Jam-Jam is vereséget szenved. Ekkor hármas holtverseny jön létre, mely esetében az adott három csapat egymás elleni eredményeiből készítünk egy tabellát. Ezen tabellán a címvédő Jam-Jam áll a legrosszabbul, ők a másik két csapat ellen csupán egyetlen pontot szereztek, míg a Iustum 3 győzelemmel 9 ponttal bír. Minitabella esetén a Pázmány Yellow Sox lesz a bronzérmes, ők a másik két csapat ellen 7 pontot gyűjtöttek be. (Ez egyben azt is jelentené, hogy az ezüstérmes Iustum és az egyenes kieső H2O között 1 pont különbség lesz!)

Ezek voltak a bizarrul nagy kivételek, nézzük most a valószínűbb kimeneteleket!

Ahogy már írtam, a H2O ellen játszik a Jam-Jam és a PYS is. Amelyik botlik, az bukja az ezüstöt, de lehet, hogy a dobogót is. Ha egyforma eredményt érnek el (mindkettő nyer, x-el vagy veszít a H2O ellen), akkor a YellowSox a jobb egymás elleni eredmények miatt végez előbb a Jam-Jamhoz képest.

Kinél lehet még pontazonosság?

A minitabellát és a Jam-Jam vs. YellowSox közötti pontazonosságot már kiveséztük. Pontazonosság a H2Os Pólónak két csapattal, a Smasszer FC-vel és az AS Iustummal is lehet. Meglepő, hogy utóbbinál jobban, előbbinél rosszabbul állnak, tehát ha a H2O mindkét halasztott meccsét megnyerné, még szurkolnia kell, hogy az AS Iustum - Smasszer FC meccs ne legyen döntetlen, akkor ugyanis a Smasszerrel való pontazonosság miatt még az osztályozót érő 5. helyre sem férne fel.
És főleg azokra, akik egész évben követték a Beharangot vagy részt vettek a PLL-ben, de főleg a Beharang követőkre! Gondolkodom egy instagram és facebook-oldalon Beharang címmel, ahol a legjobb mémeket tenném közzé hétről hétre. Talán megfogadom újévre és akkor meg is csinálom..
Köszönöm a figyelmet!
CSAK A PÁZMÁNY!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik