Serie A: a Roma sztárja megnevezte a liga két legjobbját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.30. 13:29
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) listavezető Roma csatára, Edin Dzeko a La Gazzetta dello Sportnak beszélt a szombat esti Internazionale elleni rangadóról, és elárulta, kit tart a bajnokság legjobbjának.

Rendkívül izgalmasan alakul a Serie A 2015-2016-os idénye, hiszen a 23 pontos Roma mögött a Napoli, a Fiorentina és az Inter is csak két ponttal van lemaradva, így a szombati Inter–Roma mérkőzés után újabb helycsere lehet a tabella élén.

Ezzel kapcsolatban szólalt meg a rómaiak csatára, Edin Dzeko, aki szerint „a Napoli rendelkezik a legerősebb kerettel, különösen, ha játékosait elkerülik a sérülések.”

„Hiába áll most a Roma az élen, messze van még a szezon vége. Nincs egyértelmű favorit, hiszen ott vagyunk mi, az Inter, a Napoli és a Fiorentina is. Továbbá a Juventust sem szabad még leírni."

„Az Internek nagyon bő kerete van, sok variációs lehetőséggel. Sztevan Jovetics és Mauro Icardi is nagyszerű játékos, őket venném ki a keretükből, ha lehetne. Sztevan igazi sztár, örülök, hogy jól megy neki. Ezúton is minden jót kívánok neki, de csak a szombati találkozó utáni időszakra."

„Sok remek játékos van a Serie A-ban, de Higuaín és Pjanic a legjobbak” – mondta a bosnyák csatár a bajnokság legjobbját firtató kérdésre.

Gonzalo Higuaín eddigi tíz bajnokiján nyolc gólt lőtt és két gólpasszt is kiosztott, emellett pedig a három Európa-ligás fellépésén is jegyzett két találatot a Napoli színeiben. Miralem Pjanic nevéhez – Dzeko csapattársaként – öt-öt gól és assziszt kapcsolódik a bajnoki mérkőzéseken, köszönhetően annak, hogy remek hatékonysággal lövi a szabadrúgásokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik