Real: 88-ból csak 2! Itt az idő, hogy CR7 átadja a lehetőséget?

Vágólapra másolva!
2015.10.22. 10:24
null
Ez nem Ronaldo estéje volt (Fotó: Action Images)
A Real Madrid szerda este ponttal és részben elégedetten távozott a PSG otthonából, miután a spanyol és francia óriás 0–0-s döntetlent játszott a harmadik fordulós csoportmérkőzésen. Cristiano Ronaldo viszont az átlagnál jobban el lehetett kenődve – főleg akkor, ha a szabadrúgásaira gondolt.

Cristiano Ronaldónak két szabadrúgása volt a Paris Saint-Germain otthonában: egyik sem talált kaput, és csak az egyik jutott túl a sorfalon. A portugál aranycipős csupán két gólt szerzett legutóbbi 88 szabadrúgásából.

CR7 pocsék szabadrúgásai már hónapok óta témát szolgáltatnak. A Real rekordokat halmozó gólgépe állított helyzetből szinte képtelen a kapuba találni, mégis rengeteget próbálkozhat. Pedig kiváló lövő bőven van még a Real Madridban. Vajon hány szabadrúgást kell elpuskáznia, hogy elvegye tőle Benítez az első számú rúgó lehetőségét?

Ronaldo legutóbbi 88 szabadrúgása 2.2 százalékát váltotta gólra, miközben az AS Roma középpályása, Miralem Pjanic csak ebben a szezonban nyolc kísérletből négy gólt szerzett (50%). A goal.com számítása szerint, ha Pjanic a következő 162 szabadrúgásából nem szerezne gólt, akkor süllyedne Ronaldo jelenlegi szintjére – százalékos arányban.

Pjanic szabadrúgása a Bayer Leverkusen ellen. A szezonban a Juventus, a Carpi és az Empoli ellen is eredményes volt állított helyzetből.


A Real Madriddal egyébként hét éve fordult elő legutóbb, hogy eredménytelen maradt egy Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. A PSG előtt a Juventus tudta megakadályozni a gólszerzésben a királyi alakulatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik