Roma: lecsaptak az argentin tehetségre, Hagi fia is érkezhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.05. 12:35
Az AS Roma labdarúgócsapata Gheorghe Hagi fia, Ianis szerződtetéséről tárgyal a román Viitorul Constantával. A Kárpátok Maradonájának fia apja akadémiáján pallérozódott, támadó középpályásként játszik, és ugyan még csak 16 éves, egy hónapja már bemutatkozott a román élvonalban, felkészülési meccsen pedig már egy évvel korábban is játszott a felnőttek között.

A Roma egy másik kelet-európai fiatalt is kiszemelt, a bolgár csatár, Valentin Joszkov szintén 1998-as születésű, és a várnai PFK Cserno More játékosa.Valentin Joszkov szintén 1998-as születésű, és a várnai PFK Cserno More játékosa.

A Corriere dello Sport szerint ugyanakkor Ezequiel Poncével alá is írták a papírokat, így a Newell’s Old Boys fiatal támadójának játékjoga már a „farkasoké”. Ponce 17 esztendős, másfél éve mutatkozott be az argentin élvonalban, és a Roma állítólag 5 millió eurót fizet érte. Az olasz lap értesülése szerint júniusig kölcsönben a rosariói klubnál marad, és csak a nagykorúság elérése után költözik át Európába.

Egy másik dél-amerikai, a 18 éves Kevin Méndez már viszont Olaszországban tartózkodik. Az uruguayi csatár – akinek olasz állampolgársága is van – a Penaroltól szerződik sárga-bordókhoz, ám elképzelhető, hogy a következő fél évet kölcsönben a Perugiánál tölti.

Az Il Messaggero olasz napilapban is megjelent egy érdekes átigazolási pletyka, e szerint a Roma szívesen magához csábítaná Samir Handanovicot, az Internazionale szlovén válogatott kapuvédőjét. Ez az ügy azonban cseppet sem tűnik egyszerűnek, hiszen a kapusnak 2016-ig szóló szerződése van a milánóiakkal, ám a cikk szerint bizonyos feltételek teljesülése esetén – például ha a Fiorentinától távozó Norberto Neto az Interben köt ki –, akár más játékosmozgással is összefűzve (Mattia Destro–Mauro Icardi-csere) a fővárosban köthet ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik