Roma: „Célunk, hogy a világ egyik legjobb csapata legyünk”

Vágólapra másolva!
2014.09.19. 18:07
null
Gólöröm a Roma játékosainak előadásában (Fotó: Reuters)
James Pallotta klubelnök szerint a Serie A-ban ezüstérmet hozó legutóbbi idény csak a kezdet volt: az AS Roma a világ legjobb futballklubjainak egyikévé kíván válni záros határidőn belül, és ehhez a szükséges infrastruktúrát is megteremtik.

 

„Célunk az, hogy a világ legjobb csapatainak egyikévé váljunk, de tudjuk, hogy néhány évre szükség lesz a terv megvalósításához – mondta James Pallotta, a római klub első embere a goal.com-nak adott interjújában. – Hétről hétre kiváló csapatot küldünk pályára, ez az első és legfontosabb. Nagyon jó úton haladunk tehát, de a leküzdendő távolság még nagy. Igaz, Róma sem egy nap alatt épült fel, nemdebár?"

A sárga-pirosak reményeik szerint 2016-ban már abban az új, 52 500 nézőt befogadni képes arénában fogadják ellenfeleiket, amelyiknek felhúzására márciusban megadták az engedélyt a helyi hatóságok.

A klubot 2012 óta irányító olasz-amerikai üzletember szerint az egyelőre csak Stadio della Roma néven emlegetett, a klub részvényeseinek pénzéből épülő aréna nemcsak sportcélokat szolgál majd, hanem sokszínű szórakoztatóipari központ lesz – és már csak ezért is az érdeklődés középpontjába kerül.

A Roma az első két bajnokiját megnyerte a 2014–15-ös szezonban, és a Bajnokok Ligájában is kiváló rajtot vett: szerdán 5–1-re oktatta a CSZKA Moszkvát. Vasárnap a Cagliari lesz a „farkasok" vendége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik