Roma: bemutatták az új stadion látványterveit - fotók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.26. 12:34
null
A Stadio della Roma látványtervei (Fotó: Twitter)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma bemutatta új stadionjának impozáns látványterveit. A „farkasok” elnöke, James Pallotta elmondása szerint két éven belül elkészül a csapat új otthona, amely 52 ezer néző befogadására lesz alkalmas, de szükség esetén 60 ezresre bővíthető.

 


A Roma számára eljött a várva várt nap, Campidoglióban bemutatták az együttes új stadionjának látványterveit. Az új aréna Tor di Valléban lesz (Róma délnyugati részén), a lelátó pedig egyből a pálya mellett – így a játékosoknak nem kell az atlétikai pályán keresztülrohanni a szurkolókhoz.

„Az új stadion nagy hatással lesz a csapatra és a szurkolókra egyaránt – kezdte Pallotta. – A 24 hónapon át tartó tervezési folyamat során figyelembe vettük a szurkolói igényeket is, és igyekeztünk mindent beleadni. Az Olimpico nagyszerű otthona volt a Romának, de eljött az ideje a váltásnak. A szurkolóknak és a városnak új stadionra van szüksége. Ez egy nagyszerű lehetőség mindannyiunk számára, még a csapatnak is lökést fog adni.”

A klub vezérigazgatója, Italo Zanzi elmondása szerint az új aréna várható költsége csupán 300 millió euró, de a környék infrastrukturális fejlesztésével együtt ez az összeg jóval nagyobb lesz.

„Az alkalmazott technológia nagyszerű, a stadion 52 000 férőhelyes lesz, amely akár 60 000-ig is bővíthető az olyan fontos sorozatoknál, mint például a Bajnokok Ligája. A közönség közel lesz a pályához, nem lennék a vendégjátékosok helyében. Félelmet kelt majd az ellenfelekben, és a játékosoknak sem kell annyit rohanniuk a szurkolókig” – tette hozzá Pallotta.

„Újjá akartuk éleszteni a Colosseum dicsőségét és erejét” – mondta ezt már Dan Meis építész.

Róma polgármestere, Ignazio Marino szerint az új stadion nagyon fontos projekt a város, a csapat és az ország számára is. „A mi városunk az első, amely az új szabályok szerint épít stadiont” – mondta Marino, aki kiemelte a bürokrácia csökkenésének fontosságát is.

A várható átadási időponttal kapcsolatban Marino elmondta: „Remélem, Totti és társai már a 2016–2017-es szezonban ebben a stadionban játszhatnak.”

„A projekt magáért beszél, egyszerűen csodálatos. Ez igazi otthon minden Roma-szurkoló számára. Nagyon sokszor akarunk ebben a stadionban győzni” – mondta Totti.

 

A Stadio della Roma látványtervei (Fotó: Twitter)
A Stadio della Roma látványtervei (Fotó: Twitter)
A Stadio della Roma látványtervei (Fotó: Twitter)
A Stadio della Roma látványtervei (Fotó: Twitter)
(Fotó: Twitter)
(Fotó: Twitter)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik