Quo vadis, Inter: Puscas nélkül, de a Suárez, Szalah, Schär trióval?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.21. 11:58
null
George Puscast (balra) a Genoa szeretné megszerezni az Intertől
Ismét elröppent öt hónap az életünkből, rögvalósággal szigorított szabadlábon, és megint elérkezett a futballszurkolók kedvenc-utált periódusa, az átigazolási időszak. Újra jelentkezik topligás transzferrovatunk, amelynek minden előzetes híreszteléssel ellentétben semmi köze nincs ahhoz, hogy magasabb szinteken is felvetődött az újságírók drogtesztje. Hetente jelentkező – őszintén szólva átigazolási pletykákkal megspékelt – rovatunkban az angolok után ismét az olaszokkal folytatjuk a táncot.

Elvitte a (s)Inter – gúnyolódhattak az ilyesmire fogékonyak azokra a hírekre, miszerint a sem a Bayern Münchenben, sem az Arsenalban kiegyensúlyozottan magas szinten teljesíteni nem képes Lukas Podolski, és a bajorokhoz szintén nagy reményekkel érkezett, de végül kudarcot valló Xherdan Shaqiri is csatlakozott az Interhez.

A támadósor összes posztján és a két csatár mögött középen is bevethető Podolskit kölcsönbe engedte el az Arsenal, és ha úgy vélik az olaszok, 6.5 millió euróért végleg megvehetik. Tekintve, hogy a német keményen beszólt távozása után Arsene Wengernek, tulajdonképpen végleges a búcsúja Londontól, és a nyomott árat tudván, ha csak közepesen jól játszik is, szinte biztosan Milánóban folytatja. Most csupán 600 ezer eurót kellett érte fizetni, de hogy izgalmasabb legyen a dolog, a minap Wenger még ragaszkodott ahhoz, hogy nincs szó semmiféle vételi opcióról...

Sokan meglepődtek Shaqiri döntésén, ugyanis a bomba- és cölöplábú svájci az Everton, a Liverpool, a Stoke City és a Juventus érdeklődését is visszautasította a fekete-kékek kedvéért. A Bild kezdeti értesülései szerint kétmillióra rúgott a kölcsönadási díj, ám mint később letisztult, a támadó négy és fél évre írt alá, és a milánóiak „cakkumpakk" 18 milliót adnak érte – majd a nyáron.

LASSAN A DIARRA IS MEGÉRKEZIK

A PSG-s Thiago Motta ugyanakkor kategorikusan kizárta, hogy most visszatérne egykori csapatába, és Lassana Diarra ügye is csigatempóban halad azóta, hogy a gall futógép orvosin járt Milánóban, még tavaly év végén. A Tuttomercatoweb értesülései szerint a 28-szoros francia válogatott középpályás nem véletlenül hezitál: a háttérben a Borussia Dortmund új keletű érdeklődése áll, no és az, hogy a FIFA még nem bólintott rá a Lokomotiv Moszkvával való szerződésbontására.

A Tottenham sem kapkod éppen Paulinho kölcsönadása ügyében, az európai kupákban fényesen bizonyító bázeli védő, Fabian Schär azonban melegen üdvözölte az Inter hívását, és ennek nyilvánosan is hangot adott. A B-terv itt talán nagyobb név: a chelsea-s Kurt Zouma, kölcsönbe. Naná...

Megnehezítette a Borussia Mönchengladbach az Inter dolgát azzal, hogy meghosszabbította a svájci középső középpályás, Granit Xhaka szerződését, Brendan Rodgers (Liverpool) ragaszkodik Lucas Leivához, a Schalke-ifi és a német U17-es válogatott védelmének oszlopa, Thilo Kehrer ugyanakkor a nyártól az Interben folytatja a Corriere dello Sport szerint. Ha már fiatalok: a 17 éves brazil szélső, Gersonról (Gerson Santos da Silva) a Sky Italia úgy tudja, hogy nagy Erick Thohir-kedvenc, akárcsak az új Luka Modric, Nicholas Llanos; de ezt (mármint a kedvencséget) a portói védő, a futballtérképről mostanában kissé eltűnt Rolando is elmondhatja magáról.

Stefano Okaka Chuka állítólag rájött, hogy a félszigetet bebolyongta oda és vissza, de az Internél még nem járt, és éppen ideje lenne már ennek is. Pablo Osvaldót a Southampton adta kölcsön, ám sem Roberto Mancini mester, sem a nála gólerősebb Mauro Icardi nem eszik a tenyeréből – a Cagliari, a Parma, a Genoa után állítólag a Juventus is vinné. Ahol már járt nemrégiben kölcsönben, és egy hozzá közel álló forrás szerint most is a torinói ajánlatot preferálja. Tavaszi vendégjátéka mindössze másfél millióba kerül a szerencsés nyertesnek, plusz az ék ennél valamivel nagyobb fizetését is állnia kell az elszánt kérőnek.

Nagy fogás lehet, ha valakinek sikerül megszereznie Gignacot (Fotó: Action Images)
Nagy fogás lehet, ha valakinek sikerül megszereznie Gignacot (Fotó: Action Images)

 

CÉLPONTBAN: CSODAGYEREKEK ÉS AZ ÚJ RONALDO

Nagy fogás lehet, a szó összes értelmében a franciák Ronaldója, a Ligue 1 Golbelixe, a marseille-i André-Pierre Gignac, aki ebben az idényben 23 bajnokin 13-szor volt eredményes, és a szezon végén kifut a kontraktusa. Ügynöke már találkozott is a milánóiak reprezentánsaival, de a Napoli sem érzéketlen a csatár teljesítménye iránt. Nehéz tárgyalásokat várunk a nehéztüzér ügyében.

AZ NSO AJÁNLJA
TÉLI TRANSZFERSOROZAT

Felvetődött még a laziós üstökös, Keita Balde Diao és a firenzei Khouma Babacar neve is mint csatárerősítés, de inkább látjuk az interes jövőjét a bosnyák középpályásnak, Tino-Sven Susicnak, az egykori sokszoros jugoszláv válogatott Safet Susic unokaöccsének, akinek édesapja, Sead maga is játszhatott egyszer akkori déli szomszédunk nemzeti tizenegyében.

A 22 esztendős Tino-Sven a Hajduk Split alkalmazottja. Jelenleg és egyelőre, ugyanis sportigazgatója, Goran Vucevic – bizony, az egykori horvát Barcelona-menő középpályás! – kerek perec kijelentette az andalúz Estadio deportivónak (a Sevilla is érdeklődött a középpályás iránt, innen a kapcsolat), hogy a február már a Serie A-ban találja beosztottját.

Felvetődött a QPR-os Adel Taarabt neve is, bár a már szép soványka balszélső egyesek szerint a klub „elfekvő jellegét" erősítené, mivel nem sok középszerű, hanem még pár klasszisra van szüksége az egykor szebb napokat látott milánói egyletnek. Több fantázia lenne Mohamed Szalah megszerzésében – csak éppen a Chelsea egyiptomi támadó mindenesének kivásárlási ára 17 millió euró. Talán ezért is érkezne kölcsönbe ő is, akár másfél évre.

PUSCAS NÉLKÜLI JÖVŐ

A korosztályos csapat román ígéretét, George Puscast elvinné a Genoa (jelentjük, új közös tulajdont már nem lehet hegeszteni, és a Sky Sports esküszik rá, hogy zöld utat kapott az ék Genovába), Yann M'Vila kölcsönszerződését az Inter szeretné felbontani,míg Zdravko Kuzmanovicot a Hamburg, Rene Krhint a Parma, a Hellas Verona és a Hamburg, Ibrahima Mbayét a Cesena és a Bologna, Federico Bonazzolit pedig a Genoa monitorozza.

Dodótól is szabadulna Mancini, de ő kölcsönbe jött az AS Romától, a nyáron meg 7.8 milliót kell majd fizetni érte, azaz nem lesz egyszerű új kenyéradót találni a védő számára. Lenne kire költeni a megspórolt pénzt: a Marca arról tudósított, hogy Javier Zanetti alelnök és főikon már felvette a kapcsolatot a Málagával a középső védő és szűrő Ignacio Camacho ügyében, akiért a spanyolok húszmilliót kérnek. Ugyan a játékos nemrégiben a spanyol válogatottban is bemutatkozhatott, alighanem feleennyinek is örülne az eladó.

QUO VADIS, INTER?

Érdekes klub az Inter: a 2010-es nagy sikerek után folyamatosan újjáépítik a klubot (Mancini is jövőre ígéri a scudettót, mint minden elődje a közelmúltból), a lépéskényszerben lévő Massimo Moratti még a kormányrudat is átadta Erick Thohirnak – az egykori 350 millió eurós költségvetés 140 millióra szottyadt, a triplázás előtti nyáron például még 94.2 milliót költöttek (igaz, főleg Zlatan Ibrahimovic eladása miatt) a Diego Milito, Samuel Eto'o, Wesley Sneijder, Thiago Motta, Lúcio, Goran Pandev sorra; míg az elmúlt nyáron nettó pármilliós befektetéssel jött Gary Medel, Dodo, Krhin, M'Vila, Cristiano Biraghi, Pablo Osvaldo, Adama Fofana, Nemanja Vidics ‎és Tommaso Berni. Thohir nem Krőzus, ez hamar kiderült, de az is igaz ugyanakkor, hogy a klub 70 és 100 millió közötti éves veszteséget termelt, amit pótolnia kellett – morfondírozott Jatin Dietl, a transfermarkt.it szakértője.

Az mindenképpen jó hír a klub szerelmeseinek, hogy az utóbbi évek legjobb vétele, Mateo Kovacic a Real Madrid, a Barcelona, az Arsenal és a Chelsea érdeklődése ellenére is hosszabbított, Mauri Icardi meg olyan jó ütemben termeli a gólokat, hogy José Mourinho és Diego Simeone is kivetette rá a sportigazgatóját. Ha távozik, jóval 20 millió fölötti summáért teszi csak meg, helyettese pedig a római Mattia Destro lehet (akiért Mancini a nyáron olasz lapok szerint egyébként is feláldozná Samir Handanovicot, pontosabban annak játékjogát). Ha nagy hibát nem követ el, nem jön ki ebből rosszul a nerazzurri, mint ahogyan egyáltalán nem elvetélt ötlet az Atléticóval becserélni Fredy Guarínt a csupaszív Mario Suárezre.

Utóbbi megvételét egyébként konkrétan megígérte az elnök Roberto Mancininek – kezdi már meresztgetni körmeit az új tulaj...

AZ OLASZ SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2015 TELE
ATALANTA BERGAMO
Érkezett: Valerio Nava (kölcsönből vissza, Carpi), Mauricio Pinilla (kölcsönbe, Genoa), Faisal Bangal (kv., Ascoli Picchio), Alberto Almici (kv., Latina Calcio)
Távozott: Faisal Bangal (k., San Marino Calcio), Valerio Nava (k., SPAL 2013), Alberto Almici (k., Avellino 1912)
CAGLIARI CALCIO
Érkezett: Alejandro González (k., Hellas Verona), Zeljko Brkics (k., Udinese), Josef Husbauer (k., Sparta Praha, 500 000 euró)
Távozott: Sebastian Eriksson (k., IFK Göteborg)
AC CESENA
Érkezett:
Távozott: Luca Garritano (k., Modena), Hugo Almeida (szerződését felbontották), Manuel Coppola (Catania), Marko Djurics (k., L'Aquila Calcio)
CHIEVO VERONA
Érkezett: Sergio Viotti (kv., AC Monza Brianza), Matteo Messetti (kv., US Cremonese), Valerio Anastasi (kv., AC Monza Brianza), N'Diaye Djiby (kv., AC Lumezzane), Paul Papp (kv., Steaua Bucuresti), Adrian Stoian (kv., Bari), Anders Christiansen (Nordsjaelland)
Távozott: Paul Papp (Steaua Bucuresti, 500 000), N'Diaye Djiby (k., Benevento Calcio), Sergio Viotti (k., Pro Vercelli), Tomasz Kupisz (k., AS Cittadella), Valerio Anastasi (k., US Pistoiese), Edimar (k., Córdoba), Matteo Messetti (k., AC Reggiana), Maxi López (FC Torino), Adrian Stoian (k., Crotone), Nicola Sambo (Spezia)
FC EMPOLI
Érkezett: Matteo Ricci (kv., US Citta di Pontedera), Riccardo Saponara (k., Milan)
Távozott: Irakli Sekiladze (Latina Calcio), Davide Moro (Salernitana)
FIORENTINA
Érkezett: Alessandro Diamanti (k., Kuangcsou Evergrande), Kenneth Zohore (kv., IFK Göteborg), Matos (kv., Córdoba), Antonio Rosati (Napoli), Rafal Wolski (kv., Bari)
Távozott: Matos (k., Palmeiras), Rafal Wolski (k., KV Mechelen)
GENOA 1893
Érkezett: Tino Costa (k., Szpartak Moszkva), Zé Eduardo (kv., Coritiba)
Távozott: Franco Mussis (kv., FC Köbenhavn), Felipe Seymour (Cruzeiro, i.), Leandro Greco (k., Hellas Verona), Mauricio Pinilla (k., Atalanta), William Lacerda (Paganese), Lukas Zima (k., Mantova)
HELLAS VERONA
Érkezett: Leandro Greco (k., Genoa), Fernandinho Pereira (k., Gremio)
Távozott: Alejandro González (k., Cagliari)
INTERNAZIONALE
Érkezett: Lukas Podolski (k., Arsenal, 600 000), Xherdan Shaqiri (k., Bayern München), Patrick Olsen (kv., Strömsgodset)
Távozott:
JUVENTUS
Érkezett: Francesco Margiotta (kv., Monza Brianza), Luca Barlocco (kv., Novara), Gabriel (kv., Delfino Pescara), Matteo Gerbaudo (kv., Vicenza)
Távozott: Mbaye Diagne (k., KVC Westerlo), Francesco Margiotta (k., Real Vicenza), Luca Barlocco (k., Como), Gabriel (k., AS Livorno), Matteo Gerbaudo (k., SPAL)
LAZIO
Érkezett: Alessandro Berardi (kv., US Grosseto)
Távozott: Alessandro Berardi (k., ACR Messina)
AC MILAN
Érkezett: Fernando Torres (Chelsea, 3 000 000), Alessio Cerci (k., Atlético Madrid), Gianmarco Zigoni (kv., AC Monza Brianza), Johad Ferretti (kv., SPAL 2013), Suso (Liverpool, 1 300 000), Antonio Nocerino (kv., FC Torino), Kingsley Boateng (kv., NAC Breda), Andrea Petagna (kv., Latina Calcio)
Távozott: Fernando Torres (k., Atlético Madrid), Gianmarco Zigoni (k., SPAL 2013), Johad Ferretti (k., Matera), Riccardo Saponara (k., Empoli), Kingsley Boateng (Bari), Antonio Nocerino (k., Parma), Andrea Petagna (k., Vicenza Calcio)
NAPOLI
Érkezett: Ivan Strinic (Dnyipro Dnyipropetrovszk, i.), Manolo Gabbiadini (Sampdoria, 12 500 000), Bruno Uvini (kv., Santos), Novothny Soma (kv., Mantova), Emanuele Allegra (kv., Citta di Pontedera)
Távozott: Novothny Soma (k., FC Südtirol), Antonio Rosati (Fiorentina), Emanuele Allegra (k., FC Südtirol)
US PALERMO
Érkezett: Cephas Malele (kv., Virtus Entella)
Távozott: Cephas Malele (k., Trapani Calcio), Salvatore Aronica (szerződését felbontották)
AS ROMA
Érkezett: Matteo Ricci (kv., Carpi FC 1909), Kevin Méndez (Penarol, 2 000 000), Amato Ciciretti (kv., US Pistoiese 1921), Tin Jedvaj (kv., Bayer Leverkusen)
Távozott: Amato Ciciretti (k., ACR Messina), Kevin Méndez (k., AC Perugia Calcio), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen, 7 000 000)
SAMPDORIA
Érkezett: Joaquín Correa (Estudiantes, 8 200 000)
Távozott: Manolo Gabbiadini (Napoli, 12 500 000), Gianluca Sansone (k., Bologna), Francesco Fedato (k., Modena)
US SASSUOLO
Érkezett: Alessio Vita (AC Monza Brianza), Alberto Aladje Gomes (kv., Pro Vercelli)
Távozott: Thomas Manfredini (k., Vicenza), Alessio Vita (k., Vicenza), Alberto Aladje Gomes (k., Real Vicenza)
FC TORINO
Érkezett: Maxi López (Chievo Verona), Emmanuel Gyasi (kv., AC Pisa), Abou Diop (kv., Ternana), Alen Sztevanovics (kv., AC Bari)
Távozott: Antonio Nocerino (kv., Milan), Abou Diop (k., Matera Calcio), Alen Sztevanovics (k., Spezia)
UDINESE CALCIO
Érkezett: Ivan Kelava (kv., Carpi FC 1909), Pape Dia (kv., Carpi FC 1909), Agostino Camigliano (kv., Virtus Entella), Rodrigo Aguirre (kv., Empoli)
Távozott: Masahudu Alhassan (k., US Latina), Nicola Belmonte (Catania), Zeljko Brkics (k., Cagliari), Pape Dia (k., San Marino Calcio)
FC PARMA
Érkezett: Francesco Anacoura (kv., Pro Vercelli 1892), Andrea Rossini (kv., Lupa Roma), Pavol Bajza (kv., Crotone), Matteo Legittimo (kv., SPAL 2013), Andi Lila (k., PASZ Jannina), Yves Benoit Bationo (kv., Olympique Nimes), Carlos García (kv., Jönköpings Södra IF), Ronaldo Vanin (kv., ND Gorica), Antonio Nocerino (k., Milan), Simone Addessi (kv., AC Rimini), Mattia Sprocati (kv., Crotone), Giuseppe Caccavallo (kv., Paganese), Cristian Rodríguez (k., Atlético Madrid), Silvestre Varela (k., Porto), Andrea Rossi (k., Latina Calcio)
Távozott: Matteo Legittimo (k., US Grosseto), Francesco Anacoura (k., US Citta di Pontedera), Andrea Rossini (k., Savona FBC), Ronaldo Vanin (US Arezzo), Alex Cordaz (k., Crotone), Stefan Risztovszki (k., Latina Calcio), Yves Benoit Bationo (k., San Marino Calcio), Mattia Sprocati (k., Pro Vercelli), Giuseppe Caccavallo (k., Casertana)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai, lezárva kedd este

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik