Olaszország: ezt mondta Lukakura a szakértő, kirúgták

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.16. 12:36
null
Romelu Lukakut nem először illetik rasszista hozzászólásokkal (Fotó: AFP)
Menesztettek szakértői állásából egy olasz sportújságírót, Luciano Passiranit. Az ok egyszerű: élő adásban rasszista hozzászólással illette Romelu Lukakut, az Inter játékosát.


Passirani a Telelombardia nevű milánói tévécsatorna egyik műsorában azt találta mondani Lukakura, hogy „csak úgy lehetne megállítani, ha tíz banánt dobnánk oda neki, hogy egye meg”.

Ráadásul Passirani ezt dicséretnek szánta, néhány másodperccel korábban még azt ecsetelte, hogy Lukaku az Inter történetének egyik legjobb igazolása, és hogy milyen nehéz őt egy az egyben megállítani. Ekkor jött a nem túlságosan szerencsés mondat, ami az állásába került.

A The Guardian írása szerint a programigazgató, Fabio Ravezzani azonnal közölte, hogy Passirani nem szerepelhet a műsorban a jövőben. A 80 éves szakértő bocsánatot kért, de Ravezzaninak ez nem volt elég.

Már nem először illetik rasszista hozzászólásokkal Lukakut: korábban a Manchester Unitednél töltött időszaka alatt is meg kellett küzdenie ezzel, ahogyan Olaszországban is volt már ebből probléma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik