HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.12.29 11:36 Frissítve: 2018.12.29 11:58

Napoli: Legközelebb levonulunk a pályáról! – Ancelotti

Mint arról beszámoltunk, az Inter-drukkerek a Napoli elleni olasz bajnoki mérkőzésen csaknem végig huhogtak és rasszista énekekkel provokálták a vendégek szenegáli védőjét, Kalidou Koulibalyt. Most reagált az esetre Carlo Ancelotti, a Napoli vezetőedzője.

 

Az eset után az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) gyorsan döntött a büntetésről: két meccsre bezárják az Internazionale stadionját, egy továbbin pedig nem foglalhatja el a helyét a kapu mögötti szurkolótábor.

Carlo Ancelotti szerint ez azonban nagyon kevés, inkább a meccsen dirigáló játékvezetőnek kellett volna közbelépnie, és a találkozót félbe kellett volna szakítani.

„Nagyon furcsa hangulat volt a stadionban. Háromszor is kértük a játékvezetőt, hogy szakítsa félbe a meccset, helyette azonban csak a hangosbemondón keresztül figyelmeztették a drukkereket. Koulibaly mindig nyugodt tud maradni, egy igazi profi, de mikor kilencven percen át majomhangokkal hergelik, egyértelmű, hogy neki is elege lesz” – mondta Ancelotti a Sky Sport Italiának, és hozzátette, legközelebb nem fognak a bíróra várni.

Ancelotti szerint ha a játékvezető nem képes rá, nekik kell cselekedniük (Fotó: AFP)

„Ha a játékvezető képtelen rá, lehet, hogy nekünk kell kezünkbe vennünk az irányítást. Ha hasonlóra kerül sor, legközelebb le fogunk vonulni a pályáról. Valószínűleg azonnali vereséggel büntetnek majd minket, de erre is fel vagyunk készülve” – tette hozzá Ancelotti.

Az olasz szakember nyilatkozatára később Eusebio Di Francesco, az AS Roma vezetőedzője is reagált, aki elmondta, mindenben egyetért Ancelottival, és ha az ő csapatának meccsén történik hasonló, ők sem fogják engedni, hogy továbbmenjen a játék.

2019.01.22 23:35:24

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Rács mögé persze senki sem került.

2019.01.19 20:39:17

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Gattuso táncosléptű szélsőt és kőrepesztő szűrőt is keres, Özilen összekaptak a vezetők.

2019.01.16 18:29:47

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Egyetlen találat a dzsiddai olasz Szuperkupa-meccsen, a nagyokat hibázó Milan csak kapufáig jutott.

2019.01.10 13:13:26

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. André Silva a Juventusban, Higuaín Angliában köthet ki, eközben rengeteg fiatallal kacérkodik az Öreg Hölgy.

2018.12.07 19:54:02

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Megfizetett az Inter a kihagyott ziccerekért, a címvédő Mandzukic találatával győzött odahaza.