HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.12.27 16:44 Frissítve: 2018.12.27 18:23

Inter: nem maradt következmények nélkül a szurkolók rasszizmusa

Két meccsre bezárják az Internazionale stadionját, egy továbbin pedig nem foglalhatja el a helyét a kapu mögötti szurkolótábor – határozott az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC), miután a milánói drukkerek a Napoli elleni mérkőzést csaknem végig huhogták és rasszista énekekkel provokálták a vendégek védőjét, Kalidou Koulibalyt.

Két fordulóra bezárják az Inter stadionját (Fotó: AFP)

Az Inter által 1–0-ra megnyert rangadó 81. percében sárgult be Koulibaly, majd miután a játékvezetőt gúnyosan megtapsolta, kapott még egy sárgát, így kiállították. A szenegáli válogatott futballista később bocsánatot kért a társaitól, de elárulta, nagyon nehezére esett koncentrálni a milánói szurkolók miatt.

„Sajnálom a vereséget és mindenekelőtt azt, hogy idő előtt magukra hagytam a testvéreimet. A bőröm színére viszont büszke vagyok. Büszkén vagyok szenegáli, francia és nápolyi, vagyis ember.” 

„Koulibaly minden bizonnyal ingerlékennyé vált, miután a szurkolók állandóan huhogtak neki és majomhangokat adtak ki. Egyébként egy nyugodt és profi játékos. A találkozó folyamán háromszor is jeleztük a játékvezetőnek, mi történik, és kértük, tegyen valamit, de nem történt semmi" – fakadt ki a Napoli mestere, Carlo Ancelotti, aki a hírek szerint azon is elgondolkozott, hogy öltözőbe parancsolja a játékosait a mérkőzés közben.

A történtekre egy napon belül reagált az olasz szövetség, amely két zárt kapus találkozóval sújtotta az Intert, további egy bajnokira lezárva a Curva Nordot, amely a helyi ultrák szektora. 

A meccs előtt és után a két tábor több helyen is összecsapott, összesen öten kerültek kórházba, hárman kisebb sérülésekkel, egy embert megkéseltek, egy Inter-drukkert pedig egy Napoli-szurkolókat szállító busz ütött el – utóbbi a milánói rendőrség közleménye szerint reggelre belehalt sérüléseibe. 

A rendőrség a történtek miatt arra tett javaslatot a szövetségnek, hogy egészen a szezon végéig zárja be a Giuseppe Meazza Stadion ultraszektorát – írja a Football Italia, amely szerint kompromisszumként született a végső ítélet. 

„Mindaz, ami Milánóban történt, nem tolerálható tovább, a futball az igazi szurkolókról kell szóljon, mindazokat ki kell zárni a létesítményekből, akik a szerdaihoz hasonló körülményeket teremtenek" – fogalmazott a FIGC hivatalos honlapjának a szövetség elnöke, aki a fegyelmi tárgyalás előtt még azt sem tartotta kizárhatónak, hogy felfüggesztik az olasz bajnokság küzdelmeit. 

Utóbbi lépésre végül nem került sor. 

 

2019.01.19 20:39:17

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Gattuso táncosléptű szélsőt és kőrepesztő szűrőt is keres, Özilen összekaptak a vezetők.

2019.01.16 18:29:47

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Egyetlen találat a dzsiddai olasz Szuperkupa-meccsen, a nagyokat hibázó Milan csak kapufáig jutott.

2019.01.10 13:13:26

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. André Silva a Juventusban, Higuaín Angliában köthet ki, eközben rengeteg fiatallal kacérkodik az Öreg Hölgy.

2018.12.07 19:54:02

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Megfizetett az Inter a kihagyott ziccerekért, a címvédő Mandzukic találatával győzött odahaza.

2018.12.04 00:28:03

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Megtehette volna, hogy elmegy a Real Madridba, hogy minimum kétszer annyit keressen, mint a Romában, de neki első volt a klub. Megmondta, az összes barátnőjét megcsalta, a Romát soha.