nemzetisport.hu 2018.12.27 16:44 Frissítve: 2018.12.27 18:23

Inter: nem maradt következmények nélkül a szurkolók rasszizmusa

Két meccsre bezárják az Internazionale stadionját, egy továbbin pedig nem foglalhatja el a helyét a kapu mögötti szurkolótábor – határozott az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC), miután a milánói drukkerek a Napoli elleni mérkőzést csaknem végig huhogták és rasszista énekekkel provokálták a vendégek védőjét, Kalidou Koulibalyt.

Két fordulóra bezárják az Inter stadionját (Fotó: AFP)

Az Inter által 1–0-ra megnyert rangadó 81. percében sárgult be Koulibaly, majd miután a játékvezetőt gúnyosan megtapsolta, kapott még egy sárgát, így kiállították. A szenegáli válogatott futballista később bocsánatot kért a társaitól, de elárulta, nagyon nehezére esett koncentrálni a milánói szurkolók miatt.

„Sajnálom a vereséget és mindenekelőtt azt, hogy idő előtt magukra hagytam a testvéreimet. A bőröm színére viszont büszke vagyok. Büszkén vagyok szenegáli, francia és nápolyi, vagyis ember.” 

„Koulibaly minden bizonnyal ingerlékennyé vált, miután a szurkolók állandóan huhogtak neki és majomhangokat adtak ki. Egyébként egy nyugodt és profi játékos. A találkozó folyamán háromszor is jeleztük a játékvezetőnek, mi történik, és kértük, tegyen valamit, de nem történt semmi" – fakadt ki a Napoli mestere, Carlo Ancelotti, aki a hírek szerint azon is elgondolkozott, hogy öltözőbe parancsolja a játékosait a mérkőzés közben.

A történtekre egy napon belül reagált az olasz szövetség, amely két zárt kapus találkozóval sújtotta az Intert, további egy bajnokira lezárva a Curva Nordot, amely a helyi ultrák szektora. 

A meccs előtt és után a két tábor több helyen is összecsapott, összesen öten kerültek kórházba, hárman kisebb sérülésekkel, egy embert megkéseltek, egy Inter-drukkert pedig egy Napoli-szurkolókat szállító busz ütött el – utóbbi a milánói rendőrség közleménye szerint reggelre belehalt sérüléseibe. 

A rendőrség a történtek miatt arra tett javaslatot a szövetségnek, hogy egészen a szezon végéig zárja be a Giuseppe Meazza Stadion ultraszektorát – írja a Football Italia, amely szerint kompromisszumként született a végső ítélet. 

„Mindaz, ami Milánóban történt, nem tolerálható tovább, a futball az igazi szurkolókról kell szóljon, mindazokat ki kell zárni a létesítményekből, akik a szerdaihoz hasonló körülményeket teremtenek" – fogalmazott a FIGC hivatalos honlapjának a szövetség elnöke, aki a fegyelmi tárgyalás előtt még azt sem tartotta kizárhatónak, hogy felfüggesztik az olasz bajnokság küzdelmeit. 

Utóbbi lépésre végül nem került sor. 

 

2019.08.20 09:22:44

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Ribéry, Gabbiadini, Chiesa hármasa lehet a Fiorentinának, egy ifista meze miatt műtik a Lazio topvételét.

2019.08.09 11:06:12

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. A San Siro lesz az Atalanta BL-pályája, előtte besöpri a szokásos 10-20-30 milliós hasznokat.

2019.08.01 09:04:54

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Rodríguez, Icardi és Allan lesz a Maradona, Careca, Alemao tró igazi utóda?

2019.07.26 09:31:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Fiorentina argentin válogatott labdarúgója kellemesen töltötte jól megérdemelt pihenését.

2019.07.23 16:39:20

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Milan: új vezetők, új mester, új taktika, de szokás szerint lecserélik a fél keretet.