HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.12.14 14:25 Frissítve: 2017.12.14 15:02

Milan: Tudjuk, honnan jön a rothadás – Mirabelli Raioláról

Massimo Mirabelli, az olasz élvonalbeli AC Milan labdarúgócsapatának sportigazgatója megtörte a csendet, és megszólalt a Gianluigi Donnarumma körül kialakult balhé kapcsán.

HIRDETÉS
Egyre nagyobb a balhé Gianluigi Donnarumma körül (Fotó: AFP)

 

Mint beszámoltunk róla, Gianluigi Donnarumma levelet írt a Milan vezetőségének, és azt kéri, szüntessék meg szerződését, annak ellenére, hogy azt júliusban, hosszas huzavona után meghosszabbította – a késlekedés már akkor is nagy felháborodást keltett, a levél híre után pedig, úgy tűnik, a Milan-szurkolók türelme végleg elfogyott.

A gárda szerdai, Verona elleni mérkőzésén Donnarummát a bemelegítés alatt hangosan kifütyülték, valamint egy óriási molinót is kifeszítettek, amelyen ez az üzenet állt: „Morális erőszak, évente hatmillió euró és egy parazita testvér szerződtetése? Távozz, a türelem véget ért.”

Az üzenet – mellyel a kispadon helyet foglaló testvérét, a szintén kapusként bevethető Antonio Donnarummát is célba vették – minden bizonnyal alaposan megviselte a 18 éves kapust, akit Leonardo Bonucci vigasztalt az öltözőben még a kezdőrúgás előtt.

Most Massimo Mirabelli is megszólalt a kialakult helyzetről.

„Ami a helyzetünket illeti, az egyértelmű: a Milannak senkit sem kell eladnia. Ha valaki távozni akar, akkor azt előbb nekünk kell megemlítenie, aztán nyilvánvalóan a klubbal közös nevezőre kell jutnia. Mi senki torkát nem ragadjuk meg és tartjuk vissza” – vélekedett a találkozó után a sportigazgató.

„Donnarumma kivételes srác, néhány perccel ezelőtt beszéltem vele, és nem mondta, hogy el akarná hagyni a klubot. Talán van egy úriember, aki ebben a témában szervezkedik, de mi a Milan érdekeit fogjuk nézni a piacon.”

„Megértjük, hogy a szurkolók feldúltak, ám a saját együttesükkel és az ellenfél játékosaival sem szabad hasonlót tenniük. Ez nem Gigio hibája, támogatnunk kell őt, mert része a klub örökségének. Védenünk kell őt, mivel tudjuk, hogy honnan jön a rothadás (Mirabelli ezzel Mino Raiolára, Donnarumma ügynökére célzott). Reméljük, hamarosan sikerül megoldani a helyzetet.”

„Raiolával nem tervezek találkozni. A játékos meghosszabbította 2021-ig a szerződését, így nincs mit mondanom Raiolának. Mi mindig Donnarummához állunk közelebb, elvégre nem áll szándékunkban eladni. Ha távozni akar, könyörögnie kell nekünk, de megismétlem, beszéltem vele és sosem mondott olyat, hogy elmenne. Szereti a Milant, mi pedig megvédjük őt és a szeretett Milanját egy embertől, aki meg akarja károsítani az egyesületet.”

„Donnarumma egy nap rájön, mi a jó és mi a rossz. Vannak emberek, akik inkább showmanként viselkednek állandóan. Tudunk nevetni rajtuk, de nem fogjuk megengedni, hogy megússzák. Aki Donnarummát akarja, annak olyan ajánlattal kell előállnia, ami megfelel az igényeinknek.”

OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Milan–Hellas Verona 3–0
(Suso 23., Romagnoli 30., Cutrone 55.)
Korábban

Fiorentina–Sampdoria 3–2 (Babacar 2., Veretout 59., 90. – mindkettőt 11-esből, ill. Barreto 39., G. Ramírez 77. – 11-esből)
Kedden játszották

Internazionale–Pordenone (III.) 0–0 – 11-esekkel 5–4

A NYOLCADDÖNTŐBEN (ágrajz szerint)
December 20.: Juventus–Genoa
December 20.: Roma–Torino

December 20.: Atalanta–Sassuolo
December 19.: Napoli–Udinese

Milan–Hellas Verona 3–0
Inter–Pordenone (III.) 0–0 – 11-esekkel 5–4

Fiorentina–Sampdoria 3–2
December 14.: Lazio–Cittadella (II.)

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.17 22:49:43

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Cristiano Ronaldo előtt éppen honfitársa példája lebeghet, azzal a különbséggel, hogy nem halmozná a bajnoki aranyakat és Szuperkupa-sikereket. A Juve BL-diadalával is beérné.

2018.07.17 13:04:05

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A 240 millió euróról lemondó (!) Ronaldo mellé még Pogba és Marcelo is befuthat.

2018.07.16 17:22:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„A játékosok ilyen korban Katarba vagy Kínába szoktak igazolni, örülök, hogy a Juve megkeresett.”

2018.07.11 00:07:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Jobb aligha történhetett volna az olasz futballal, mint Cristiano Ronaldo érkezése.

2018.06.30 08:43:58

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

Egy focitábor nagyköveteként Budapesten járt a kilencvenes évek népszerű olasz futballistája.

HIRDETÉS
HIRDETÉS