Milan: véget ért a huzavona, Donnarumma hosszabbított – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 19:07
null
Gianluigi Donnarumma megegyezett a Milannal (Fotó: acmilan.com)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Milan hivatalos közleményben jelentette be, hogy Gianluigi Donnarumma 2021 nyaráig meghosszabbította szerződését a klubbal.

 

A 18 esztendős kapussal kapcsolatban június közepén jelent meg az a hír, hogy nem kívánja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését a piros-feketékkel. A megállapodás elmaradását sokan Donnarumma ügynökének, Mino Raiolának a nyakába varrták, mondván, az olasz olyan pontot szeretett volna belefoglalni védence új kontraktusába, amelynek értelmében Donnarummát mindössze 10 millió euróért meg lehetett volna venni, ha a Milan nem jut be a Bajnokok Ligájába.

A fiatal játékos döntését hatalmas felháborodás követte a klub szurkolóinak részéről, akik az U21-es Európa-bajnokság csoportkörének egyik mérkőzésén játékpénzzel dobálták meg Donnarummát, ráadásul egy „Dollarumma” feliratú transzparenst is kifeszítettek.

A torna befejeztével újabb fejleményként a kapus és ügynöke ismét tárgyalóasztalhoz ült a milánói klub vezetőivel, ami a jelek szerint már eredményre vezetett: a Milan kedd délután bejelentette, hogy Donnarumma 2021 nyaráig meghosszabbította szerződését.

A világ egyik legtehetségesebb kapusának tartott futballista – aki iránt a Real Madrid és a Paris Saint-Germain is érdeklődött többek között – 2015 októberében (16 évesen!) mutatkozott be a Milan felnőttcsapatában, a legutóbbi idényben 38 bajnokin és két Olasz Kupa-meccsen védte a csapat kapuját.

Arról, hogy Donnarumma mennyit keres új szerződésével, valamint bekerült-e a kontraktusba kivásárlási ár, a Milan nem adott információt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik