Olasz Kupa: az Inter vért izzadt a harmadosztályú kiscsapat ellen

Vágólapra másolva!
2017.12.12. 23:57
null
Az Inter kínkeservesen jutott be a legjobb nyolc közé (Fotó: Twitter)
Az Internazionale hazai pályán a gól nélküli rendes játékidőt és a hosszabbítást követően tizenegyesekkel 5–4-re legyőzte a harmadosztályú Pordenonét az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Ha az AC Milan szerdán megveri a Veronát, akkor a negyeddöntőben milánói derbire kerül sor.

 

Az Inter vezetőedzője, Luciano Spalletti a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján elmondta, hogy több helyen variál majd a csapatán a Juventus elleni rangadóhoz képest (0–0), és több fiatal játékosnak is bizalmat szavaz. A szakember betartotta a szavát, kilenc helyen változtatott a torinói kezdőn, amelyből csak Milan Skriniar és Matías Vecino maradt meg hírmondónak. A fiatalok közül a 19 éves Yann Karamoh és a 18 esztendős Andrea Pinamonti is kezdett.

Az első félidőt követően az Inter a kapura lövési mutatóban csak 7–4-re vezetett, míg a labdát 55.7 százalákban birtokolta, ám a második játékrészben megnőtt a fölénye – a gól azonban nem akart összejönni. Spalletti a szünetben becserélte Marcelo Brozovicot, majd Ivan Perisicet és Mauro Icardit is bevetette, de a hősiesen védekező Pordenone átvészelte a rendes játékidőt. Az Internek így a legutóbbi négy Olasz Kupa-meccséből a harmadik torkollott ráadásba.

A milánói együttes a hosszabbítást is végigtámadta, Icardi a 104. percben kapufát fejelt, ám Simone Perillinek ezen az estén szinte nem lehetett gólt lőni – Skriniarnak és Roberto Gagliardininek tizenegyesből sem sikerült. A párbaj során kétszer is a Pordenone vezetett, Icardi és Vecino azért rúgott, hogy versenyben maradjon az Inter. Mindketten higgadtak maradtak, majd a hetedik körben a vendégek Giulio Parodi révén harmadszor is rontottak, a fekete-kékeknél azonban Nagatomo Juto nem hibázott (5–4).

Az Inter tehát vért izzadva bejutott a negyeddöntőbe, amelyben az AC Milan–Verona mérkőzés győztesével találkozik.

OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Internazionale–Pordenone (III.) 0–0 – tizenegyesekkel 5–4

A NYOLCADDÖNTŐBEN (ágrajz szerint)
December 20.: Juventus–Genoa
December 20.: Roma–Torino

December 20.: Atalanta–Sassuolo
December 19.: Napoli–Udinese

December 13.: Milan–Verona
Inter–Pordenone 0–0 – tizenegyesekkel 5–4

December 13.: Fiorentina–Sampdoria
December 14.: Lazio–Cittadella

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik