Menesztették Rudolfék edzőjét, Gasperinit

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2010.11.08. 14:04
A vasárnap esti vereség után hétfőn menesztették Rudolf Gergely csapata, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Genoa vezetőedzőjét, Gian Piero Gasperinit. Davide Ballardini lett az utódja.


 

Gasperinit elküldték Genovából
(Fotó: Action Images, archív)
Gasperinit elküldték Genovából (Fotó: Action Images, archív)
A Genoa vezetői azért váltak meg a 2006 óta náluk dolgozó szakembertől, mert a Serie A mostani idényében gyengélkedik az együttes, utóbbi öt bajnokijából négyet elvesztett, és csak a 14. a tabellán.

    
A gárda irányítását Davide Ballardini veszi át a gárda irányítását, s a trénert még ma bemutatják.

„Ő a megfelelő személy arra, hogy új lendületet adjon a csapatnak" – nyilatkozta Enrico Preziosi, a Genoa elnöke az új szakvezetőről.

A 46 éves Ballardini korábban a Cagliari és a Palermo együttesét is irányította, az előző szezonban pedig a Lazio vezetőedzőjeként dolgozott.

Gasperini első szezonjában (2006–2007) a másodosztályból az élvonalba vezette az együttest, a 2008–2009-es évadot az ötödik, a legutóbbi idényt pedig a kilencedik helyen zárta a helyen zárta a csapattal a Serie A-ban. Jelenleg viszont 10 forduló során mindössze 11 pontot szerzett, csupán három pont választja el a sereghajtó Baritól.

 

A csapat magyar játékosa, Rudolf Gergely számára nem biztos, hogy jó hír az edzőváltás, hiszen a csatárról nemrég kedvezően nyilatkozott Gasperini, aki hat meccsen szavazott bizalmat a magyar játékosnak. Rudolf az utóbbi időben egyre többet játszott, egyszer kezdőként is lehetőséget kapott, a Roma ellen gólt szerzett, de a 8. forduló után megsérült, emiatt az elmúlt két bajnokin nem szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik