Juventus: A zebrának négy lába van, mégsem botlik meg?

EGRI VIKTOR (DIGI Sport)EGRI VIKTOR (DIGI Sport)
Vágólapra másolva!
2014.09.10. 11:41
null
Az idén is a Juve zebráira vadászik mindegyik Serie A-csapat (Fotó: Reuters)
Ahol átigazolás múlhat begyűrődő faxpapíron, rosszul beállított órán vagy – egy több mint két hónapos intervallum végén – 33 másodpercen, ott minden megeshet. Ami azt illeti, az olasz első osztályba most felkerült Palermo csapata a legutoljára említett, fetrengésnyi idő miatt esett el Joao Silva szerződtetésétől hosszú tárgyalások után.

Tehát az olasz bajnokságban bármi megtörténhet (Joao Silva pályára küldésén kívül), de valószínű forgatókönyvből túl sok nem létezik.

Vagy a Juventus lesz a bajnok, vagy nem. Persze, ugyanezt a két lehetőséget bármely más csapattal is le lehet írni, csak az valóságot nyomokban sem tartalmaz. A Juventus 4, 9 és 17 ponttal nyerte az előző három bajnokságot, növekvő számsorrendben. (Agymozgató: Ha a három szám alapján feltételezhető matematikai szabályszerűség szerint, a Juventus minden évben az előző két év előnyének különbségénél hárommal többel előzi meg a másodikat, mint tette az előző szezonban, akkor most mennyivel győz? Bár ilyen szinten az olaszok sem kedvelik a rendszert, el vannak ők a védekezés tökéletes felépítésével, azért a választ a következő általam kommentált olasz bajnoki meccsen elárulom a DIGI Sporton.)

Tehát a Juventus az esélyes, pláne, hogy megtartotta csapata ékeit, akik nemcsak csatárok, hanem a legkelendőbbek – mint Vidal és Pogba – éppenséggel középpályások. Csakhogy Conte, az előző háromkoronás időszak dirigense átadta helyét Massimilano Allegrinek. Allegri az utolsó Conte előtti olaszországi edző-bajnok volt még a Milannal, de Andrea Pirlo nem rajong érte. Allegri a Milannál nem adott már neki esélyt, új pozícióban akarta játszatni, nem érzett benne többet. Ehhez képest a többiek csak olvasztják és öntik a műanyagot, továbbra is Pirlo találja és alakítja ki az öntvényformákat, bármerre jár. Kettőjük viszonya, és Allegri – Contéhoz képest – kevésbé temperamentumos karizmája jelentheti a kockázatot a Juventus számára. Ráadásul vele senki nem lesz annyira türelmes kudarcok esetén, mint lett volna az új szövetségi kapitánnyal zebramúltja miatt.

Vagy a Juventus, vagy a Roma. Így is szűkíthetjük a kört. A farkasok a Juventuson kívül minden ellenfelüket felzabálták az előző szezonban, a piacon (így hívják az olaszok az átigazolási időszakot) pedig nem pusztán a használt tárgy részen jártak. A keretük erősebb, mint volt, de nem tudni hogyan reagálnak majd a BL-indulás jelentette kihívásra.

És a Serie A-ban pedig csak úgy teremnek az érdekesnél érdekesebb kérdések:

Aki játékosként lesen született, ért-e a gólérzék-átültetéshez, és kilöki-e Torres szervezete? Benítez fog-e még valaha komoly sikereket elérni, vagy fölöslegesen erősödik a nápolyi spanyol vonal? Az argentin klán távozása után serken-e új élet a Giuseppe Meazzában? Montella valaha pályára küldheti-e egyszerre az összes klasszisát, Marint, Cuadradót, Valerót, Mario Gomezt és Giuseppe Rossit, vagy ők már csak az orvosi rendelőben szokhatnak össze?

És ki tudja, mit hoz a téli átigazolási időszak. Mi lesz például Joao Silvával?

Remélem, időben szóltam.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik