M. D. 2019.08.21 13:42 Frissítve: 2019.08.21 14:33

Fiorentina: Ribéry megérkezett, aláírta szerződését – hivatalos

Beigazolódtak a keddi feltételezések, Franck Ribéry a Fiorentinánál folytatja pályafutását. A 36 esztendős támadó szerda délelőtt megérkezett Firenzébe, ahol a hírek szerint két évre szóló szerződést írt alá.

 

Franck Ribéry aláírt a Fiorentinánál (Fotó: it.violachannel.tv)

 

Kedden már beszámoltunk róla, hogy egy Instagram-poszt alatti, Luca Tonival folytatott beszélgetésből csaknem a teljes olasz sajtó arra következtetett, hogy Ribéry a Fiorentinához igazol. Azóta hivatalossá is vált, hogy a Bayern Münchentől 12 év után távozó szélső a firenzei klubnál folytatja karrierjét.

A világbajnoki ezüstérmes futballista szerdán megérkezett Firenzébe, ahol a hírek szerint kétéves szerződést kötött a Fiorentinával, és ha Gianluca Di Marzio olasz transzferguru jól értesült, akkor idényenként 4 millió eurót – bónuszokkal együtt négy és felet – kereshet.

ACF Fiorentina on Twitter

@FranckRibery È NOSTRO! https://t.co/8f1EYAxb9H #WelcomeLegend #ForzaViola #QuestaÈFirenze„Boldog vagyok, a családommal érkeztem. Szeretek itt lenni, még a nyelvet is ismerem. Nem értek mindent tökéletesen, de minden a legnagyobb rendben – mondta Ribéry a firenzei klub közösségi csatornáján. – A múlt héten beszéltem a klub képviselőivel, valamint Luca Tonival, aki biztosított róla, hogy a Fiorentina nagyszerű klub egy gyönyörű városban.”

Ribéry és Toni Münchenben voltak csapattársak a Bayernnél, onnan ered kettejük jó kapcsolata.

RIBÉRYT ÓRIÁSI SZERETETTEL FOGADTÁK FIRENZÉBEN

Mint ismert, Ribéry idén nyáron, szerződése lejártával hagyta el a Bayern Münchent. Korábban szóba került a neve az Eintracht Frankfurtnál, aztán augusztus elején arról lehetett olvasni, hogy Szaúd-Arábiába készül és már túl is van az orvosin. Végül egyik helyen sem jelentették be, de a PSV és a Lokomotiv Moszkva sem tudta meggyőzni, hogy csatlakozzon a klubhoz.

2020.05.28 22:20:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Ha létezik jelképe a karakteres csapatoknak, akkor a 2010-es Internazionale jellemét leginkább Mourinho és Materazzi parkolóbeli ölelésével illusztrálhatjuk.

2020.05.19 10:42:31

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az Atalanta szárnyalása után a környéket fokozottan sújtó koronavírus-járvány keserves időszakot hozott a helyieknek

2020.04.11 16:17:05

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Oscar-díjas Asif Kapadia különleges szemszögből mutatja be az argentin klasszis szárnyalását és bukását.

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.