Bundesliga: váratlan ajánlat – a Bayern ikonja a német élvonalban maradhat!

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.29. 10:54
null
Ribéry maradhat a Bundesligában? (Fotó: AFP)
Az Eintracht Frankfurt felvette a kapcsolatot Franck Ribéry menedzsmentjével – írja a Bild. A 36 esztendős francia szélső, aki az elmúlt 12 évben a Bayern Münchenben futballozott, különleges, teljesítményalapú szerződést kaphat a legutóbbi Bundesliga-idény 7. helyezettjénél.

 

A német Bild írta meg elsőként, azóta pedig futótűzként terjed a helyi sajtóban a hír: a Bundesligában maradhat Franck Ribéry, a Bayern München ikonikussá váló francia szélsője. A 36 éves labdarúgó szerződése lejártával az előző idény végén hagyta el a bajor együttest, azóta szabadügynökként keresi karrierje következő állomáshelyét.

A Bild szerint az Eintracht Frankfurt vezetősége már fel is vette a kapcsolatot Ribéry képviselőivel, akinek egy „rövid távú”, vélhetően egy vagy egy plusz egy éves, teljesítményalapú szerződést kínálnak, a Bayernnél kapott összegnél jóval kisebb alapfizetéssel, ugyanakkor jelentős, a pályára lépések és a gólok, gólpasszok számához kötött prémiumokkal.

A lap megjegyzi, Frankfurtban mindenképpen szükség lenne új, támadó szellemű játékosokra, a klubot ugyanis nyáron elhagyta Luka Jovics és Sébastien Haller is, előbbi 60 millió euróért cserébe a Real Madrid, utóbbi 40 millióért a West Ham United játékosa lett.

Ribéryt korábban Amerikából, Ausztráliából és Katarból is keresték, emellett a nem túl fényes anyagi helyzetben lévő korábbi klubja, a Marseille érdeklődéséről is hallani lehetett. A futballista korábban úgy nyilatkozott, érez magában még annyi erőt és elhivatottságot, hogy az európai topfutballban folytassa. Ugyanakkor arról is beszélt, 12 évnyi szolgálat után nem szívesen lépne pályára a Bayern München ellen. Utóbbi kívánságát nehezen teljesíthetné a Bundesligában maradva…

A francia szélső 425 tétmérkőzésen 124 gólt szerzett a Bayernben 2007 és 2019 között. Kilencszeres német bajnok és hatszoros Német Kupa-győztes lett. 2013-ban a Bajnokok Ligáját is megnyerte a bajor együttessel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik