Serie A: Tíz nap alatt nem lehet csodát tenni – Calzona a Juventus legyőzése után

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.04. 11:45
Mindkét edző elégedetten nyilatkozott a lefújás után (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Napoli 2–1-re legyőzte a Juventust az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 27. fordulójának vasárnapi rangadóján. A mérkőzés után a két csapat vezetőedzője, Francesco Calzona és Massimiliano Allegri értékelt.

„A helyes úton járunk, de még sok munka vár ránk – fogalmazott a mérkőzés utáni sajtótájékozatón Francesco Calzona. – Tíz nap alatt nem lehet csodát tenni, ahhoz időre van szükség, nekünk pedig mindenünk van, csak az nincs. Azt kértem a srácoktól, hogy tanuljanak és alkalmazkodjanak minél gyorsabban, ők pedig megteszik ezt. Ennek nagyon örülök, noha alapjáraton nem vagyok egy vidám természetű ember. (...) Osimhen és Kvarachelia kiváló játékosok, oszlopos tagjai a csaptnak. Nehéz időszakon vannak túl, de egyre közelebb vannak a csúcsformájukhoz. Ezzel együtt szeretném megemlíteni a többieket is, akik a nehéz pillanatokban képesek voltak a csapat segítségére sietni. Javítanunk kell a labdabirtoklásunkon és a kapura merőlegesebben kell játszanunk.”

A vesztes Juventus mestere, Massimiliano Allegri a vereség dacára elégedetten nyilatkozott.

Jó mérkőzést játszottunk, az első félidőben sok helyzetet kidolgoztunk, de egyet sem tudtunk gólra váltani. Ezek a dolgok fontosak a fejlődés szempontjából, de mint mondtam, a csapat jól játszott, a második helyen állunk és még van tizenegy meccsünk a cél elérésére. (...) McKennie-t és Rabiot-t nem küldhettem pályára, de Miretti jól szállt be és már sokadjára lép pályára a Juventusban. A csapat remekül védekezett, a Napolinak nem voltak ziccerei. Sajnos nem tudtuk kihasználni a saját lehetőségeinket, amikor beszorítottuk őket középre. Többet is kihozhattunk volna ebből, éppen ezért sajnálom, hogy elvesztettük a találkozót” – mondta Allegri.

OLASZ SERIE A 
27. FORDULÓ
NAPOLI–JUVENTUS 2–1 (1–0)
Nápoly, Diego Armando Maradona Stadion. Vezette: Mariani
NAPOLI: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani (Östigard, 65.), Juan Jesus, M. Olivera – Anguissa, Lobotka, H. Traoré (Zielinski, 65.) – Politano (Raspadori, 65.), Osimhen, Kvarachelia (Lindström, 90+3.). Vezetőedző: Francesco Calzona
JUVENTUS: Szczesny – Rugani, Bremer, Alex Sandro – Cambiaso (T. Weah, 66.), Miretti (Nonge, 76.; Danilo, 90.), Locatelli, C. Alcaraz (Milik, 90.), Illing Junior (Yildiz, 76.) – Chiesa, Vlahovics. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző: Kvarachelia (43.), Raspadori (88.), ill. Chiesa (81.)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik