Olasz Kupa: a hosszabbításban fordítva ejtette ki a Bologna az Intert

Vágólapra másolva!
2023.12.20. 23:36
null
Az Inter hiába szerzett vezetést, végül kiesett az Olasz Kupából (Fotó: Getty Images)
Az Inter hosszabbításban, előnyről kapott ki 2–1-re a Bolognától a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján, így elbúcsúzott a sorozattól címvédőként.  

 


Felemás felállásban, részben tartalékos kezdőcsapattal állt ki a bajnokaspiráns Inter a Bologna elleni kupameccsre. A kispadon a Ferencváros vezetőedzőjének (Dejan Sztankovics) fia, Alekszandar Sztankovics is lehetőséget kapott.

Az Inter végig uralta a meccset, többet birtokolta a labdát, több és minőségibb helyzeteket alakított ki, a 65. percben pedig tizenegyeshez jutott. Az ebben az idényben kis híján megállíthatatlan Lautaro Martínez állt oda, de hibázott, így maradt a 0–0. A Bologna kihúzta a továbbiakban, így jöhetett a hosszabbítás.

A kétszer tizenöt perc kezdetén aztán Carlos Augusto (92. perc) szinte rögtön megszerezte a vezetést az Internek, de még így sem volt vége. A bolognai kispadról ugyanis beállt a korábbi Bayern München-támadó, Joshua Zirkzee, s két fantasztikus gólpasszának köszönhetően Thiago Motta csapata megfordította a meccset, kiejtve ezzel az Intert a kupából!

OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Internazionale–Bologna 1–2 – hosszabbítás után
(Carlos Augusto 92., ill. Beukema 112., Ndoye 116.)

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Napoli–Frosinone 0–4
(Barrenechea 65., Caso 70., Seddira 90+1. – 11-esből, Harrui 90+5.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik