Juventus: doppinggyanú, négy évre is eltilthatják Pogbát

Vágólapra másolva!
2023.09.11. 19:10
null
Paul Pogba az Empoli elleni szeptemberi bajnokin (Fotó: Getty Images)
Olasz és francia sportoldalak vezető hírben számoltak be hétfő délután arról, hogy Paul Pogba, a Juventus francia labdarúgója állítólag pozitív doppingtesztet produkált augusztusban. Pogba pozitív tesztjét hétfő este az olasz doppingellenes szervezet is megerősítette.

 

Paul Pogbát még az olasz bajnokság első fordulójában, az Udinese elleni augusztus 20-i mérkőzés után ellenőrizték, egy olyan meccset követően, amelyiken nem is lépett pályára. A La Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport által megszellőztetett információ szerint szintetikus tesztoszteron nyomaira bukkantak a szervezetében.


Az olasz ANSA hírügynökség és a francia L’Équipe is beszámolt a hírről, hozzátéve, ha beigazolódik a doppingolás gyanúja, Pogba négy évre szóló eltiltást is kaphat.

Frissítés, 19:45: az illetékes olasz doppingellenes szervezet, a Tribunale Nazionale Antidoping időközben megnevezte Paul Pogbát, és ideiglenesen felfüggesztette a doppingszabályok ellen vétő labdarúgó játékjogát.

A labdarúgónak négy napja van arra, hogy ellenpróbát kérjen, és bizonyítsa ártatlanságát, vagy legalább azt, hogy a tiltott szer tudtán kívül került a szervezetébe.

A Juventus este röviden reagált a hírre: a klub megerősítette Pogba ideiglenes felfüggesztését, és várja a vizsgálat folytatását.

A 91-szeres francia válogatott labdarúgó tavaly nyáron tért vissza a Juvéba, de sorozatos sérülései miatt azóta alig játszott. A mostani idényben két bajnokin becserélték, összesen 52 percet töltött a pályán.


 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik