Immár hivatalos: Carlo Ancelotti távozik a piros-feketék kispadjáról

Vágólapra másolva!
2009.05.31. 18:13
A Fiorentina elleni 2–0-s győzelem után Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője bejelentette, hogy távozik a piros-feketéktől. A szakember nyolc szezon után búcsúzik Milánóból. Már az utód is megvan: a klub korábbi játékosa, Leonardo veszi át a csapat irányítását.
Ancelotti a Fiorentina ellen dirigálta utoljára a Milant
Fotó: Reuters
Ancelotti a Fiorentina ellen dirigálta utoljára a Milant
Ancelotti a Fiorentina ellen dirigálta utoljára a Milant
Fotó: Reuters
Ancelotti a Fiorentina ellen dirigálta utoljára a Milant

Vasárnap délután az AC Milan 2–0-ra győzött a Fiorentina otthonában, így megszerezte a bronzérmet és győzelemmel búcsúztatta a klub visszavonuló ikonját, Paolo Maldinit. A mérkőzés lefújása után nem sokkal kiderült, hogy nem csak a 40 éves hátvédnek, hanem a vezetőedzőnek, Carlo Ancelottinak is ez volt a búcsúmeccse a piros-feketéknél.

A szakember ugyanis a lefújás után bejelentette, amit az olasz és nemzetközti sportsajtó már hetek óta tényként kezelt: távozik az AC Milan kispadjáról.

„Közös megegyezéssel bontottuk fel a szerződésemet, így a kontraktus 2010-es lejárta előtt egy évvel távozom a Milantól” – mondta Ancelotti a Sky Sport Italia-nak a találkozó után.

„A klubnál eltöltött nyolc év csodálatos kaland volt számomra. Azt hiszem, megfelelő módon váltunk el egymástól, és így lesz a legjobb mindkét fél számára” – kommentálta távozását a szakember.

Hogy mit hoz a jövő, azt még maga az érintett sem tudja, aki cáfolta, hogy már aláírt volna a Chelsea csapatához: „Nem mondhatok még semmi hivatalosat, egyelőre nem egyeztem meg egyetlen más klubbal sem.”

Arra a kérdésre, hogy leendő új csapatához melyik volt játékosát vinné magával a Milanból, Ancelotti válaszként csak egy labdarúgót nevezett meg, a visszavonuló Paolo Maldinit. „Kit vinnék magammal? Csak egy játékos lenne, Maldini, de nem hiszem, hogy meg tudnám győzni arról, hogy folytassa pályafutását.”

Ancelotti távozása után kevéssel Adriano Galliani, a klub alelnöke bejelentette, hogy már meg is van a szakember utódja: Leonardo veszi át az együttes irányítását. A brazil válogatottal 1994-ben világbajnoki címet nyerő Leonardo évekig futballozott a Milanban, vezetőedzői kinevezése előtt pedig a klub technikai igazgatójaként dolgozott.

Az olasz bajnokság utolsó, 38. fordulójáról szóló beszámolónkat ide kattintva olvashatják!

ANCELOTTI ÉS A MILAN

Ancelotti 2001-ben a Juventus kispadjáról ült át a Milanéra, ahol Fatih Terim helyét vette át. 2002–2003-ban és 2006–2007-ben Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, 2003–2004-ben a scudettót, 2002–2003-ban a Coppa Italiát hódította el. „Mellesleg” begyűjtött egy-egy olasz Szuperkupa-, európai Szuperkupa- és klubvilágbajnoki győzelmet is a piros-feketékkel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik