Különös cataniai trükk: nadrágletolás segíti a góllövést – videó!

Vágólapra másolva!
2008.11.17. 23:12
Akik látták a Serie A 12. fordulójának gólösszefoglalóját, az utóbbi idők legbizarrabb, labdarúgópályán alkalmazott trükkjének lehettek szemtanúi: a Catania–Torino összecsapáson Giuseppe Mascara szabadrúgásánál a sorfal mögött álló Gianvito Plasmati egyszerűen letolta nadrágját, ezzel zavarva a kapus Matteo Serenit. Nézze meg videón az utóbbi idők egyik legfurcsább kombinációját!

A BIZARR TRÜKK...

A BIZARR TRÜKK...


...ÉS A TELJES ÖSSZEFOGLALÓ


Egészen elképesztő szabadrúgás-kombinációt eszelt ki Walter Zenga, a Catania labdarúgócsapatának mestere.

A világbajnoki bronzérmes egykori kapus egy különleges trükkel sokkolta az ellenfelet: négy szicíliai játékos a „rendes” sorfal mögött egy második mini-sorfalat alkotott, amelynek tagjai közül Giovito Plasmati nemes egyszerűséggel térdig letolta a nadrágját…

A trükk bevált, bár kérdés, hogy Plasmati akciója zavarta-e meg Matteo Serenit. A meccsen mesterhármast elérő Giuseppe Mascara gyönyörűen betekerte a labdát, a Catania pedig 3–2-es győzelmet ünnepelhetett.

„Sportszerűtlen és rossz ízlést tükröző trükk volt, elítélem az ilyesmit. A játékvezetőknek nem lenne szabad tolerálnia az ilyen megmozdulásokat” – nyilatkozta az esetről a játékvezetői bizottság exelnöke, Paolo Cesarin.

A Catania sportigazgatója, Pietro Lo Monaco elárulta: a csapat már hosszabb ideje gyakorolta a trükköt.

„Zenga már többször gyakoroltatta ezt a kombinációt a játékosaival. Hogy piszkos trükk lenne? Nem hinném. A bírónak kell eldöntenie, hogy büntet-e az incidensért, és nem tette. Nem látom a problémát. A jó ízlésről pedig nem érdemes vitatkozni…” – nyilatkozta a RAI rádiójának.

Plasmati (jobbra) nadrágja letolva, Mascara lövése a hálóba tart
Fotó: AP
Plasmati (jobbra) nadrágja letolva, Mascara lövése a hálóba tart
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik