Seedorf megnyugodhat, Ronaldinho a 80-as mezt kapta a Milannál

Vágólapra másolva!
2008.07.21. 17:04
Emlékezhetünk, Ronaldinho érkezésekor felröppentek a pletykák, hogy a veterán, sokat megélt Clarence Seedorf feleslegessé válik a Milanban. A csapatba kerülésen túl vita volt a legendás 10-es mez viselésével kapcsolatban is, hiszen a brazil nem csak tudása miatt, de a rá épülő több milliárd euró költségvetésű R10 reklámkampány miatt is igényt tartott a számra. Nos a milánói klub kiáll hősei mellett, ma bemutatták Ronaldinho új mezét, a sztár születési dátuma után a 80-as virít rajta.
Ronaldinho boldogan mosolyog Seedorfra, bár a 10-es mezért folyó vitában a brazil maradt alul
Fotó: Imago
Ronaldinho boldogan mosolyog Seedorfra, bár a 10-es mezért folyó vitában a brazil maradt alul
Ronaldinho boldogan mosolyog Seedorfra, bár a 10-es mezért folyó vitában a brazil maradt alul
Fotó: Imago
Ronaldinho boldogan mosolyog Seedorfra, bár a 10-es mezért folyó vitában a brazil maradt alul

Megnyugodhat Clarence Seedorf – bár, hogy mennyire idegeskedett, azt nem tudjuk –, hiszen bár kezdőcsapatbeli pozíciója még mindig nem biztos, azonban az AC Milan biztosította megbecsüléséről a játékost, és hagyta, hogy továbbra is a legendás 10-es mezt viselje.

NEM ÖLI MEG AZ ÜZLET A JÁTÉKOT

Ronaldinho Milanba érkezése, és új mezszáma arról mindenképp megnyugtathat minket, hogy az óriáscégek még (vagy talán már) nem tudnak beleszólni a labdarúgás történéseibe. Emlékezhetünk, hogy a ’98-as VB-döntőn Ronaldo súlyos epilepsziás rohama után néhány órával a pályán volt, egyes pletykák szerint nem önszántából, hanem az őt támogató sportszergyártó vállalattal kötött szerződése kötelezte erre. Hogy Ronaldinho leigazolásának menetét mennyire lassította az R10 elnevezésű kampány, illetve kapott-e kártérítést a cég, azt nem tudjuk, de hogy több millió eurótól elesnek a transzfer miatt az biztos.

Hétfőn ugyanis hivatalosan bemutatták a Milanba érkező Ronaldinho új mezét, a brazil világsztár születési dátuma után a 80-as mezt kapta – a Barcelonából érkező sztár 1980. március 21-én született Porto Alegrében.

„Sosem kértük egy játékostól, hogy mondjon le mezszámáról, és természetesen most sem tettünk hasonlót Seedorffal. Ez a tisztelet hiányát jelentené” – mondta Adriano Galliani a piros-feketék elnöke.

Mivel a 10-es mez foglalt volt, szóba került 11-es, mint lehetséges variáció, hisz ezt korábban Gilardino viselte, aki nemrég hagyta el a klubot, és a Fiorentinához távozott. Ez az alternatíva azért is volt vonzó, mert 2002-ben Ronaldinho ebben a mezben lett világbajnok a brazil válogatottal – akkor Rivaldo viselte a 10-est.

Ezen kívül napvilágot láttak olyan pletykák is, hogy a Gourcuff által szabaddá vált 20-as szám virít majd az új szerzemény hátán, hisz talán ez „hasonlít” leginkább a 10-esre, azonban a végső megoldás a 80-as lett.

Most tehát ez a kérdés is tisztázódott, a dél-amerikai labdazsonglőr már meg is lőtte első góljait a csapat Milanello névre keresztelt edzőközpontjában, és holnap már útra is kel Alexandre Patóval és csatlakozik Dunga olimpiai csapatához.

Milánóban így mindenki boldog lehet, nem úgy, mint a világ egyik legnagyobb sportszergyártó cégének központjában, hisz gyakorlatilag a kukába dobhatják a több milliárd euró költségvetésű R10 reklámkampányukat.

Nem elég, hogy a másik piacvezető konkurens cég a lombard csapat mezszállítója, még a 10-es mezszám is elveszett. Ennél nagyobb kár csak akkor érheti a válalatot, ha Cristiano Ronaldo végül mégis a Real Madridhoz igazol, és rásózzák mondjuk a 85-ös mezt…

KAKÁÉRT AJÁNLOTT ÖSSZEG CSAK EGY VÁROSI LEGENDA

Adriano Galliani a hétfői sajtótájékoztatón az újságírók kérdésére reagált a Kakáért folyó versenyre is. „ Nem létezik a 150 millió eurós ajánlat, ez teljes képtelenség,csak egy városi legenda, valaki kitalálta és azóta egyre csak növekedik az összeg. Jövő héten már 200 milliót, szeptemberre meg már akár 300-at fognak írni a lapok. Mindezt úgy, hogy, amikor találkoztunk Abramoviccsal én Seváért érdeklődtem, ő pedig Kakáért, de én azt válaszoltam: nem eladó, és ő nem kérdezősködött tovább” – mondta Galliani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik