Az AC Milan nem szeretné, ha Kaká szerepelne az olimpián

Vágólapra másolva!
2008.02.12. 21:15
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A) szereplő AC Milan együttese nem engedi el legnagyobb sztárját, Kakát a közelgő, 2008-as olimpiai játékokra. Ha ugyanis a brazil játékos szerepelne hazája válogatottjában Pekingben, kénytelen lenne kihagyni a piros-feketék esetleges két Bajnokok Ligája-selejtezőjét.
Kakát "szétmarcangolják"
Kakát "szétmarcangolják"
Kakát "szétmarcangolják"
Kakát "szétmarcangolják"

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A Brazil Labdarúgó-szövetség szeretné, ha az aranylabdás Kaká pályára lépne a brazil válogatottban a pekingi olimpián. Érthető módon azonban ezt jelenlegi klubja, az AC Milan nem akarja.

"Ha Kakát nevezik az olimpiai keretbe, akkor kénytelen lesz kihagyni a klub két nagyon fontos mérkőzését. Persze csak akkor, ha a Milan a bajnokság harmadik, vagy negyedik helyén végez" - nyilatkozta a Milan egykori játékosa, a most is a klubnál dolgozó, szintén brazil Leonardo.

"Nem tudok mit mondani, csak azt, hogy a Milan nem engedi el a játékost. Vannak olyan szabályok, amiket be kell tartanunk, ám az olimpiai játékokat nem a FIFA szervezi" - tette hozzá Leonardo.

Ez a jelenlegi helyzet, ám Leonardo azt is megemlíti, hogy a brazil szövetség már előrehaladott egyeztetéseket folytat a FIFA és az UEFA vezetőivel, hogy mégis megtalálja a lehetőséget a brazil behívására.

"Sepp Blatter és Michel Platini mindketten nagyon jó emberek, a Brazil Labdarúgó-szövetség elnöke, Ricardo Teixeira pedig igencsak nagyhatalmú vezető" - kesergett Leonardo, aki szerint a két fél megtalálja majd a megoldást Kaká pekingi szereplésére.

"Szomorú, mert a kommunikációnak ezen szintje nem volt jellemző a múltban" - zárta mondandóját Leonardo.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik