Cruz góljára Camoranesi válaszolt a torinói szuperrangadón

Vágólapra másolva!
2007.11.04. 22:59
A Serie A 11. fordulójának vasárnap esti szuperrangadóján a Juventus a vártnál alacsonyabb színvonalú találkozón 1-1-es döntetlent játszott a címvédő Internazionaléval Torinóban.
Cruz ezzel a találattal juttatta vezetéshez az Intert
Reuters
Cruz ezzel a találattal juttatta vezetéshez az Intert
Cruz ezzel a találattal juttatta vezetéshez az Intert
Reuters
Cruz ezzel a találattal juttatta vezetéshez az Intert

Telt múlt az idő, különösebb helyzetek nélkül a forduló rangadóján. Buffon és Julio César vérnyomása nem szökött az egekbe, a hálóőrök pulzusszáma pedig a szombat délutáni pikniket idézte.

Az 5. percben kapu előtti kavarodás után könnyen bajba kerülhettek volna a kék-feketék, Del Piero azonban miután zsebkendőnyi területen befordult, a kaputól hét-nyolc méterre lőni már nem tudott, felszabadítottak a védők.

Kilenc minutummal később Figo jobb oldali beadása után a berobbanó Cruz fejelt volna közvetlen közelről, Buffon azonban a kapujából nagyszerű ütemben kilépve kiöklözte a labdát. Az izgalmaknak a zászlaját határozottan a magasba emelő partjelző vetett véget.

A félidő derekán Del Piero a tizenhatos bal oldali sarkától végzett el szabadrúgást, a torinói közönség kedvence beadás helyett lövésre szánta el magát, César bravúrral hárította a jobb alsó sarokba tartó labdát.

A presztízscsata első félideje úgy tűnt derekas küzdelemben, mezőnyjátékban merülhet ki. De nem így lett, a szünethez közeledve felperegtek az események. A 41. percben Cesar szépségdíjas mozdulattal ugratta ki Cruzt, aki biztos lábbal értékesítette a ziccert: miután már az átvétellel lerázta őrzőjét a bal alsó sarokba helyezett.

Ibrahimovic könnyen megduplázhatta volna a címvédő előnyét, hasonlóan tiszta helyzetben azonban nem tudott élni a lehetőséggel. A látottak alapján reálisabb lett volna a döntetlen, mégis hátránnyal fordult az Öreg Hölgy.

Ahogy az várható volt, a térfélcsere után nagyobb erőket mozgósított a Juve, mint korábban, a hazaiak átvették a játék irányítását. Az 51. percben Trezeguet visszafejelte a labdát Del Pierónak, aki félfordulatból tüzelt, lövése azonban nem juthatott el a kapuig, mivel Samuel és Cordóba összezárt, a védőpáros együttes erővel blokkolt.

Nyolc perccel később másodszor is Buffon hálójában táncolt a labda, a játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot. Tette ezt, teljes joggal. Chivu szabadrúgásból ellőtte a labdát a sorfal mellett, a Buffonról kipattant a lövést, a lesipuskás Cambiasso pedig a hálóba kotorta a játékszert. Csakhogy egy hajszállal valóban előrébb volt a sorfal vonalánál.

A 72. percben Camoranesi beadása után Cordoba és Trezeguet startolt a labdára, miután a játékszer hulló falevélként érkezett, Julio César még éppen menteni tudott. Két perccel később ziccert rontott az Inter: Suazo közeli lövését Buffon lábbal hárította.

A 77. percben Iaquinta visszafejelte a labdát az átadást tiszta lövőhelyzetben váró Camoranesi elé, a lövés irányt változtatott a blokkoló lábak erdején, épp ez kedvezett a Juvének: Julio César már nem menthetett.

A hátralévő időben ugyan mindkét kapu előtt adódott lehetőség a gólszerzési lehetőség, de újabb találat már nem született, döntetlennel ért véget a 11. forduló rangadója.

OLASZ ELSŐOSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (SERIE A)

11. FORDULÓ
Juventus – Internazionale 1-1
Gól: Camoranesi (77.), ill. Cruz (41.)
---- O ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik