Gianluigi Buffon az idény végén távozhat a torinói klubtól

Vágólapra másolva!
2007.04.26. 17:07
Az olasz labdarúgó-bajnokság másodosztályban (Serie B) szereplő Juventus világbajnok kapusa az elkövetkező idényben a Milanban folytathatja pályafutását. Az Il Corriere dello Sport szerint a milánói csapat kész 25 millió fontot is áldozni Gianluigi Buffonért.
Gianluigi Buffon szeretne újra a BL-ben bizonyítani
Gianluigi Buffon szeretne újra a BL-ben bizonyítani
Gianluigi Buffon szeretne újra a BL-ben bizonyítani
Gianluigi Buffon szeretne újra a BL-ben bizonyítani

A hírek Olaszországban ismét arról szólnak, hogy Gianluigi Buffon nyáron a Juventusból a BL-elődöntős Milanhoz igazol, míg Christian Abbiati a torinói csapatnál folytatja pályafutását.

A világbajnok hálóőr ígéretéhez híven segített csapatán a másodosztályban is, ám most már gyakorlatilag biztos, hogy a „zebrák” visszajutnak a Serie A-ba, így Buffon nyugodtan távozhat. A kapus pedig többször is kijelentette, hogy újra a legrangosabb európai kupában szeretne játszani, erre azonban a következő szezonban nem lesz lehetősége Torinóban.

A Il Corriere dello Sport szerint Buffon megállapodott a torinói klub vezetőivel, hogy miután befejezte "küldetését" távozhat.

Az olasz kapus a hírek szerint nem szeretne az Interhez igazolni, miután nincs jóban a kék-feketék szurkolóival. A klubok azonban sorban állnak a kapus szolgálataiért, és ebben a versenyfutásban úgy tűnik a Milan lesz a befutó.

Azért, hogy Carlo Ancelotti csapata legyen a következő állomás a kapus karrierjében, a piros-feketék állítólag minden követ megmozgatnak. A napvilágot látott információk szerint a milánói klub kész 25 millió fontot plusz Christian Abbiati játékjogát adni a torinói csapatnak a válogatott portársért.

Alessio Secco a csapat sportigazgatója ugyan szerdán kijelentette, hogy Buffon nem eladó, ám a bennfentesek szerint megfelelő ajánlat esetén a vezetőség sem áll a kapus akaratának útjába.

Biztos, ami biztos a Juventus már elkezdte keresni új kapusát a következő szezonra. A Celtic alkalmazásában álló Artur Boruc kiváló megoldás lenne a távozó Buffon helyére. A lengyel válogatott kapust azonban még 2009-ig köti szerződés a skót csapathoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik