Profi ökölvívás: Mayweather ismét legyőzte Maidanát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.14. 07:07
null
Mayweather ismét győzött Maidana ellen (Fotó: Reuters)
Floyd Mayweather egyhangú pontozással legyőzte Marcos Maidanát, s ezzel megőrizte a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Bokszvilágtanács (WBC) váltósúlyú vb-címét.

A hétvége legjobban várt találkozóján második alkalommal csapott össze Floyd Mayweather és a korábbi világbajnok argentin Marcos Maidana. A májusi első felvonás után mindkét bokszoló úgy érezte, hogy nem sikerült egyértelműen lezárni kettejük párharcát – vasárnap hajnalban Las Vegasban ezért újból farkasszemet néztek egymással.

A várakozásokkal ellentétben Maidana meglehetősen visszafogottan kezdett, míg Mayweather ízelítőt adott remek lábmunkájából és kimozogta ellenfelét. Kenny Bayless bíró az első perctől kezdve uralta a mérkőzést, a fogásokat és szabálytalanságokat csirájában fojtotta el.

Az első néhány menet Mayweather akarata szerint zajlott, majd a 3. felvonás végén Maidana jobbhorga átszaladt Mayweatheren, ami a következő menetre is hatással volt és Maidana percei következtek.

A pillanatnyi hullámvölgy után Floyd visszavette az irányítást és magabiztosan elvitte a következő meneteket. A 8. etapot kisebb közjáték zavarta meg, Mayweather erősen reklamált, mert elmondása szerint Maidana megharapta őt, de mivel bizonyítani senki sem tudta az igazát, kis szünet után folytatódott a mérkőzés.

A 10. menetben Bayless pontot vont le Maidanatól folyamatos szabálytalanságért, majd a 11.-ben Floyd is bejelentkezett egy övön aluli ütéssel. A 12. menet izgalmak nélkül telt el, utóbbi kivonta magát a küzdelemből és inkább csak megint bemutatót tartott híres lábmunkájából.

A mérkőzés után egyhangú pontozás született, 115:112, 116:111 (kétszer) arányban Floyd Mayweather újból legyőzte Marcos Maidanát, s ezzel megőrizte a veretlenségét.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik