www.profiboksz.hu 2020.02.27 09:33 Frissítve: 2020.02.27 09:51

Profi boksz: „Ez is megmutatja, mekkora nagy barom Wilder”

Deontay Wilder és Tyson Fury neve után Mark Brelandé a harmadik, ami mindig előkerül a február 22-én lejátszott nehézsúlyú WBC-címmeccs kapcsán. A korábbi váltósúlyú bajnok és jelenleg Wilder mellett edzőként dolgozó szakember a hetedik menetben megelégelte, hogy az amerikai ökölvívó számolatlanul kapja a pofonokat és jelentős visszatámadásra nem képes, s a csapat többi tagjának eltérő véleménye ellenére bedobta a törölközőt.

Dillian Whyte szerint Deontay Wilder egy barom (Fotó: Getty Images)

 

 
450 grammal született, de volt 150 kilós is – a hihetetlen Fury-sztori
Wilder a jelmezére fogta a vereségét 
Fury oktatott, és elvette Wilder veretlenségét 

A főedző, Jay Deas egyből elhatárolódott ettől a cselekedettől, Wilder pedig kilátásba helyezte, hogy kiteszi Breland szűrét a csapatból.

A brit nehézsúlyú kihívó, Dillian Whyte – aki hosszú ideje üldözte Wildert – elmondta a véleményét erről: „Ez is megmutatja, mekkora nagy barom Deontay Wilder. Az egyetlen ember a csapatában, aki tudja, mi az ökölvívás, az Breland. Egyedül ő mutatott megfelelő érzékenységet, a többi lesz.rta, hogy szétverik és lehet, hogy nagyobb baja is lesz. Brelandnek volt esze, ő lebunyózott már néhány kemény mérkőzést, és jó érzékkel lépett közbe. Wilder egy tuskó, és ha kivágja Brelandet, akkor még ostobább, mint amilyennek kinéz.”

A brit sportoló az amerikai jelmezes kifogásáról is elmondta a véleményét.

„Ne röhögtessenek már, egy ilyen jelmezt legalább 4-5 alkalommal fel kell próbálni. Tudnia kellett, mennyi a súlya a cuccnak. Egyébként meg egy kolosszus a csávó, valóban attól kifújnak a lábai, hogy 20 kilót 100 méteren keresztül cipelnie kell? Ezt a marhaságot senki nem veszi be. Ott vannak a színpadi színészek, vagy azok, akik Disney-filmekben játszanak, egész nap mindenféle jelmezekben kell rohangálniuk, mégsem nyavalyognak. Egyszerűen egy jobb ökölvívó ellen veszített, szétverték, leiskolázták, kicsontozták, ennyi.”

www.profiboksz.hu

2020.03.07 22:52:13

Ökölvívás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek a mai, megbolydult világnak éppen ez lehet a fő gondja a boksszal. Hogy lecsupaszítottan férfias, emberi, zsigeri. A küzdés maga.

2020.03.04 21:24:39

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ötkarikás érmet húsz, vb-érmet tizenegy éve szerzett legutóbb.

2020.02.26 23:32:36

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A kétezres évek első másfél évtizedét Klicskóék uralkodása jellemezte, majd Joshua és Fury révén a britek átvették a hatalmat.

2020.02.26 09:01:00

Ökölvívás PÓR KÁROLY

„Mindig is egy fehér, kövér cigány leszek, de bajnok vagyok” – a démonok sem tudták legyőzni.

2019.12.13 20:13:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A családja, a triatlon vagy a maratoni futás, az argentin steak sokkal inkább érdekli.