H. K. 2020.02.23 06:41 Frissítve: 2020.02.23 09:38

Profi boksz: Fury oktatott, és elvette Wilder veretlenségét

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban ismét összecsapott egymással a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, az amerikai Deontay Wilder és kihívója, a brit Tyson Fury. A mérkőzés végén Fury örülhetett: a „Gypsy King” a hetedik menetben technikai KO-val nyert, ezzel elvette Wilder veretlenségét.

Tyson Fury hengerelt – Deontay Wilder bánta (Fotó: Getty Images)

 

A 31 esztendős Fury győzelme tulajdonképpen egy percig sem forgott veszélyben, miután a találkozó első percétől kezdve irányított, amivel Wilder nem tudott mit kezdeni, csak asszisztált riválisa sikeréhez.

Fury nem csak szórakozott, amikor a meccs előtt azzal jött, hogy rögtön nekimegy Wildernek – a brit valóban így tett, s egyből „rávetette” magát az amerikaira, akit szemmel láthatóan meg is lepett ellenfele kezdése. 

Wilder nemcsak az elején, ezt követően sem volt képes felvenni a fonalat, egyetlen menet sem volt, amit ne Fury nyert volna – a brit rengeteget talált, Wilder ezzel szemben mintha nem lett volna megfelelő kondiban, s ezúttal „halálos” jobbosa sem tudta megmenteni.

Fury a harmadik menetben padlóra is küldte Wildert, akire aztán az ötödik menetben ismét számolni kellett, addigra már a füle és az orra is vérzett. Az amerikait többször is „megmentette” a bíró, aki rengetegszer avatkozott bele a harcba, s választotta szét a feleket.


A hatodik menet végén Fury már olyannyira nyeregben érezte magát, hogy Wilder „csépelése” közben nyelvet nyújtott. Sokáig nem is kellett várni a végszóra: mintegy másfél perccel a hetedik menet vége előtt a bíró beszüntette a mérkőzést, miután Fury a sarokba szorította Wildert, majd többször is betalált neki, s az amerikai alig állt a lábán.


Ha a bíró nem avatkozik közbe, akkor is befejeződött volna az összecsapás, Wilder edzője ugyanis pillanatokkal korábban bedobta a törölközőt.

Tyson Fury a harmincadik győzelmét jegyezte a profik között (30–0–1, 21 KO), míg Deontay Wilder először kapott ki (42–1–1, 41 KO-TKO).

A brit pedig rögtönzött koncerttel zárta mondandóját…

 

2020.03.07 22:52:13

Ökölvívás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek a mai, megbolydult világnak éppen ez lehet a fő gondja a boksszal. Hogy lecsupaszítottan férfias, emberi, zsigeri. A küzdés maga.

2020.03.04 21:24:39

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ötkarikás érmet húsz, vb-érmet tizenegy éve szerzett legutóbb.

2020.02.26 23:32:36

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A kétezres évek első másfél évtizedét Klicskóék uralkodása jellemezte, majd Joshua és Fury révén a britek átvették a hatalmat.

2020.02.26 09:01:00

Ökölvívás PÓR KÁROLY

„Mindig is egy fehér, kövér cigány leszek, de bajnok vagyok” – a démonok sem tudták legyőzni.

2019.12.13 20:13:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A családja, a triatlon vagy a maratoni futás, az argentin steak sokkal inkább érdekli.