Ökölvívás: Abril megvédte címét, Groves győzelemmel tért vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.21. 08:12
Richard Abril, a Bokszvilágszövetség (WBA) könnyűsúlyú világbajnoka megvédte címét, George Groves pedig győzelemmel tért vissza a kötelek közé.

Sikerrel abszolválta első címvédő mérkőzését Richard Abril, a WBA könnyűsúlyú világbajnoka, miután szombat este legyőzte aktuális kihívóját, Edis Tatlit. A Helsinkiben megrendezett találkozó során a kubai világelső sokat dolgozott testre, illetve nagy hangsúlyt fektetett a jobbkezes ütésekre is, miközben a koszovói-finn Tatli első sorban balhorgokkal operált. Az összecsapást – amelynek a képét rontotta a sok fogás – végül többségi döntéssel (114:114, 116:112, 117:111) hozta Abril, aki ezzel 19 győzelem (ebből 8 K. O./T. K. O.), 3 vereség, 1 döntetlenre javította rekordját.

A Carl Frochtól elszenvedett vereségeit követően győzelemmel tért vissza, és máris közel került egy újabb világbajnoki mérkőzéshez George Groves. A 26 éves angol bunyós szombat este Londonban húzott kesztyűt, ellenfele pedig a nagyközépsúlyú Európa-bajnok francia Christopher Rebrasse volt. A nagy lendülettel kezdő Groves már a korai menetekben fölénybe kerül, és az agresszív stratégiát választó kihívó a későbbiekben is dominált. A találkozót végül egyhangú pontozással (118:110, 117:111, 118:110) nyerte meg Groves, aki a kontinensbajnoki öv mellé a WBC Silver címét is begyűjtötte, ezzel pedig kihívói pozícióba kerül, így elképzelhető, hogy a jövőben összecsaphat a világelső Anthony Dirrellel.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik