Kartondobozon aludt, az apja megette a kutyáját - Pacquiao, a szuperhős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.01. 15:46
null
Pacquiao, a szuperhős (Fotó: v5.com.ph)
Manny Pacquiao május 2-án, szombaton szorítóba lép az évszázad bokszmérkőzésén, hogy hosszú várakozás után Las Vegasban megküzdjön Floyd Mayweather Jr.-ral. Alább a Fülöp-szigeteki ökölvívó életének 15 érdekes momentumát, történetét gyűjtöttük össze.

1. Pacquiao 1978. december 17-én született Kibawében, a Fülöp-szigeteken. Nagyon szegény körülmények között nőtt fel, családjával egy kézzel tákolt viskóban élt, amelyben kartondobozokon hajthatta álomra a fejét.

2. Édesanyja annyira vallásos, hogy Mannyt gyermekként papnak szánta. A fiatal Pacquiaónak az iskola azonban nem ment könnyen, különösen, hogy gyakran hiányzott az órákról, mivel a szüleit segítve egy mosodában kellett dolgoznia.

3. Tizenkét évesen úgy döntött, elszökik otthonról, miután hazavitt egy kóbor kutyát, az alkoholproblémákkal küzdő édesapja pedig ezért úgy büntette meg, hogy megölte, megfőzte, majd megette a kedvencét.

4. Pacquiao az esetet követően éjszaka egy hajót ellopva több mint 500 kilométert evezve Maniláig jutott, ahol kertészként dolgozott, valamint építkezéseken segített aprópénzért.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri a májusi Floyd Mayweather–Manny Pacquiao összecsapást?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

5. Ekkoriban a munka mellett már érdeklődött az ökölvívás iránt, ám mindenhol elutasították, több promóternél is próbálkozott, de rendre azt a választ kapta, hogy túl kicsi bokszolónak, így felejtse el ezt a karriert. Manny nem így tett, helyette inkább köveket pakolt a zsebébe a mérlegeléseknél, csak hogy nyerjen néhány kilót.

6. Végül 17 esztendősen egy valóságshow hozta a „megváltást”, a Fülöp-szigeteki műsorban hétről hétre összecsaptak a versenyzők, Pacquiao pedig a kitartásával hamar felhívta magára a figyelmet. Ekkoriban átszámolva átlagosan 500 forintot keresett egy mérkőzéssel, ennek felét azonban minden alkalommal hazaküldte édesanyjának.

A visszavonulás után jöhet a politika? (Fotó: dailymail.co.uk)
A visszavonulás után jöhet a politika? (Fotó: dailymail.co.uk)

7. Első címmérkőzését 19 évesen vívta, a WBC pehelysúlyú övét hódította el Thaiföldön 1998 decemberében.

8. Rövid idő alatt elképesztő hírnévre tett szert hazájában Pacquiao, hősként tisztelik a Fülöp-szigeteken, és sorra bombázzák a reklám- és filmszerepekkel. Manny többnyire szuperhősként tűnik fel, méghozzá „Pac-Man” néven, aki lelkesen harcol az elnyomottakért, és üldözi a bűnözőket. A bokszolótól hazájában elvárják, hogy a visszavonulása után induljon az elnöki pozícióért.

9. Pacquiao babonás, több gyakorlata is van, amelyet minden mérkőzés előtt elvégez. A hivatalos mérlegelések után mindig Bibliát olvas, segítője, Buboy Fernandez pedig marhahúslevest és meleg tejet visz neki.

10. Pacman mérkőzései alatt látványosan csökken a bűnözés a Fülöp-szigeteken, a „Nemzet Öklének” sorsa ugyanis mind a 107 millió embert érdekli.



11. Rengeteg hobbija van a filippínók hősének, szeret zongorázni – amelyre saját magát tanította meg –, kosárlabdázni, dartsozni és énekelni. Korábban saját albumot is megjelentetett, amelynek legismertebb száma a „Sometimes When We Touch”, amely természetesen sláger lett hazájában.



12. Nemcsak sportteljesítménye miatt tisztelik Mannyt, hanem azért is, mert ott segít, ahol tud. A Fülöp-szigeteken van egy település, amelyről 2011 óta csak úgy beszélnek, „Manny Pacquiao”, ugyanis ha a bokszoló nem segít, a cunami által lerombolt városba sosem költözik újra élet.

13. Pacquiao a felkészülése során naponta ötször eszik, és összesen nyolcezer kalóriát fogyaszt el, mivel elmondása szerint csak ez tudja a megfelelő energiaszintet biztosítani számára. A bokszoló a szokások embere, szinte minden alkalommal rizst és csirkét, valamint marhahúslevest fogyaszt, inni pedig kizárólag meleg vizet szokott, mivel állítása szerint a hideg folyadék rosszat tesz a testnek.

14. Édesapja „büntetését” a mai napig nem dolgozta fel, a kutyának azonban lett utódja, örökbe fogadott egy Jack Russell-terriert, akit találóan Pac-Mannek hívnak. A kedvenc mindenhova elkíséri a bokszolót, így állítólag a légitársaságoknál már külön hűségkártyája van.

Minder reggel futással indul (Fotó: mirror.co.uk)
Minder reggel futással indul (Fotó: mirror.co.uk)

15. Számára minden reggel futással indul, függetlenül attól, hogy meccsre készül-e, vagy pihen. A reggeli útra kutyája mellett általában 500 drukker kíséri el.

TARTSON VELÜNK!
Las Vegasban május 2-án összecsap az elmúlt évtized két, súlycsoportoktól függetlenül legjobbnak tartott ökölvívója, a veretlen amerikai Floyd Mayweather (47–0–0, 26)és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao (57–5–2, 38). A magyar idő szerint vasárnap hajnalban kezdődő gálát (Tv: Sport1) négy órától követheti nyomon élőben a Nemzeti Sport Online-on! A meccs tudósítása mellett figyelemmel kísérjük a közösségi oldalakat, azonnal beszámolunk a legfrissebb véleményekről, információkról, sőt olvasóink is pontozhatják a meneteket. Képek, videók, minden, ami Mayweather–Pacquiao – tartson velünk az évszázad mérkőzésén!
Eddigi írásainkat itt olvashatja, és a mérkőzésig folyamatosan jelentkezünk újabb beharangozókkal, kedvcsináló cikkekkel!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik