nemzetisport.hu 2018.05.06 10:12 Frissítve: 2018.05.06 11:26

Boksz: újabb Golovkin-KO – beállította Hopkins rekordját

Mint arra előzetesen számítani lehetett, a kazah Gennagyij Golovkin (38–0–1, 36 KO/TKO) könnyedén védte meg a WBA/WBC/IBO középsúlyú címeit szombat este (az IBF szervezet nem ismerte el a találkozót világbajnoki címmérkőzésnek, így annak trónja nem került terítékre). Ellenfele a néhány hetes felkészüléssel (a pozitív doppingtesztet produkáló Saúl „Canelo” Álvarez helyére) beugró, közel két éve inaktív Vanesz Martiroszjan (38–3–1, 21) volt.

Golovkin 20. alkalommal védett meg a világbajnoki címet (Fotó: Twitter)

 

Az Örményországban született amerikai nem volt megijedve a naturálisan erősebb Golovkintól, bátran támadott az első menetben és hosszú karjaival rendre megelőzte a kissé hanyagul védekező bajnokot.

Golovkin próbálta nyomás alatt tartani ellenfelét, ám Martiroszjan nem engedte megfélemlíteni magát és a menet végén egy jobbossal keményen keresztbe verte az előre mozgó kazahot. A jobbost bal-jobb-bal-bal követte, amitől Golovkin hátramenetbe kapcsolt és elismerően bólintott Martiroszjan kombinációjára.

A második menetre agresszívebben jött ki Golovkin és rögtön az elején egy jobbegyenessel majd egy felütéssel meg is kínálta ellenfelét, aki a dulakodást követően térdre rogyott. Jack Reiss vezetőbíró nem ítélte leütésnek az esetet, de Martiroszjan feltehetően megérezte Golovkin erejét.

Az örmény továbbra is bátran küzdött, ám a menet közepénél egy jobbcsapottat követően a köteleknél beszedett tiszta találatoktól padlózott és Reiss vezetőbíró kiszámolta a harcképtelen Martiroszjant.

Golovkin ezzel beállította Bernard Hopkins rekordját, 20. alkalommal védte meg a világbajnoki címeit.

www.profiboksz.hu 

 

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.

2019.04.22 15:19:40

Ökölvívás THURY GÁBOR, SZABÓ MIKLÓS

Mintha neki találták volna ki a papírsúlyú kategóriát – mázsás pofonjai tették a súlycsoport királyává. A 70 éves Gedó György élete kész regény.