HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.11.26 11:52 Frissítve: 2017.11.26 11:58

Boksz: módszeres kivégzés orosz módra Kovaljov címmeccsén

A New York-i Madison Square Gardenben, a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címéért csapott össze a két vereséggel érkező korábbi bajnok, Szergej Kovaljov (31–2–1, 27 KO) és az ukrán Vjacseszlav Sabranszkij (19–2–0, 16 KO). Az orosz a második menetben harmadszor is padlóra küldte ellenfelét, így elhódította a világbajnoki övet.

HIRDETÉS

 

Kovaljov háromszor ütötte le ellenfelét

A mérkőzés előtt nagy kérdés volt, hogy az új edzővel készülő Kovaljov mennyire tört meg a vereségektől, és bár meggyőző teljesítményt nyújtva, hamar lerendezte aktuális ellenfelét, nem töltött elég időt a ringben ahhoz, hogy kiderüljön a jelenlegi állapota.

A mérkőzés nyitó felvonásában, alig 2 perccel a kezdést követően egy nagy, halántékon landoló jobbkezessel sikerült padlóztatni az ukránt, aki ekkor még folytatni tudta a találkozót.

A 3. percben egy jobbhorog-balfelütés kombinációtól megrogyott Sabranszkij, Kovaljov pedig ismét padlóztatta bajban lévő riválisát. A menet letelt, és a második etap elején a ringorvosok közelebbről is megvizsgálták Sabranszkij, akit alkalmasnak találtak a folytatásra.

Az ukrán úgy tűnt, átvészelte a nehéz perceket és egy balegyenessel ki is billentette az egyensúlyából Kovaljovot, ám a menet vége előtt egy perccel ismét a padlón találta magát. Kovaljov nem rohanta le egyből Sabranszkijt, de pillanatokkal később egy bal-jobbegyenessel ismét megrogyasztotta ellenfelét, majd néhány kemény bekapott pofon után Harvey Dock vezetőbíró beszüntette a találkozót (TKO).Ezzel Kovaljov megszerezte aWBO gazdátlan, félnehézsúlyú világbajnoki övét.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.03.30 18:45:34

Ökölvívás THURY GÁBOR

A WBA és az IBF brit világbajnoka címegyesítő mérkőzésen csap össze a WBO új-zélandi bajnokával.

2018.02.21 12:32:37

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

DDD a britek új(abb) nehézsúlyú reménysége • Profinak állt egy komplett „olimpiai dobogó”.

2018.01.18 23:51:43

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az idei ifjúsági Eb egyetlen magyar érmét, egy ezüstöt hozó Bernáth István a hajdúhadházi cigánysoron – ahogy arrafelé mondják, a »vasúton túl« – mélyszegénységben él.

2018.01.13 22:58:27

Ökölvívás DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. Amikor külföldi edzők, sportszakemberek, sportújságírók úgy-ahogy megismerkednek a magyar sportközélettel, igen gyakran vetik fel, hogy mi egészen jellegzetes módon folyton a múltban élünk. Szerintem van erre magyarázat, mégpedig épp az, hogy végre szeretnénk megtudni, mi is történt velünk.

2017.11.26 11:40:33

Ökölvívás GY. SZABÓ CSILLA

A Bernáth fiúk már most generációk terheit cipelik a vállukon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS