Profi boksz: vasárnap Haney–Lomacsenko csúcsmeccs Las Vegasban

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 09:46
null
Vaszil Lomacsenko vasárnap hajnali mérkőzését a Sport2 közvetíti (Fotó: AFP)
Magyar idő szerint vasárnapra virradóra rendezik meg Las Vegasban az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt világbajnoki címmérkőzését, az öt övért zajló Devin Haney–Vaszil Lomacsenko találkozót.

Devin Haney (29–0, 15 K. O.-T. K. O.) 2019 óta üldözi Vaszil Lomacsenkót (17–2, 11), minden idők egyik legjobb bokszolóját (amatőrként 396 győzelem és 1 vereség mellett két-két olimpiai és világbajnoki címet könyvelhetett el, profiként pedig három súlycsoportban ért fel a csúcsra), de csak 2023-ban jutott el odáig, hogy össze is mérheti vele az erejét.

Az ukrán számára csak akkor lett érdekes az amerikai, miután a négy nagy szervezetnél (IBF, WBA, WBC, WBO) is ő a világbajnok, továbbá a The Ring magazin is őt jegyzi az első helyen. És mind az öten azt mondták, a Haney–Lomacsenko találkozó méltó arra, hogy a vb-övükért menjen, így elég gazdag „trófeakínálat” lesz az összecsapáson.

A szombatról vasárnapra virradóra, 2 órától a Sport2 élőben közvetíti a Las Vegas-i gálát. A televíziós programban öt mérkőzés szerepel, Nakatani Junto és Andrew Moloney a WBO gazdátlan kisharmatsúlyú vb-övéért csap össze, Jeremiam Nakathila és Raymond Muratalla könnyűsúlyban, Adam Lopez és Óscar Valdéz kiskönnyűsúlyban vív meg egymással tíz meneten keresztül, míg az est nyitó mérkőzésén Danny Rosenberger és Nico Ali Wals ütközik nyolc menetben középsúlyban.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik