Ökölvívás: Mickey Rourke bundázott, hajléktalant ütött ki?

Vágólapra másolva!
2014.12.01. 18:42
null
Mickey Rourke kesztyűben és cowboykalapban – bundázott? (Fotó: gazzetta.it)
Mickey Rourke hollywoodi színész 62 évesen lépett újra ringbe, és visszatérése után első meccsén rögtön kiütéssel mutatkozott be. Az már más kérdés, hogy állítólag egy hajléktalan ellen küzdött egy olyan meccsen, amelynek eredménye előre le volt beszélve…

 

Mint beszámoltunk róla, Mickey Rourke elhatározta, húsz év kihagyás után újra kötelek közé lép, és 62 évesen folytatja profi ökölvívó-karrierjét. Igen, folytatja, ugyanis a 90-es évek első felében, 1991-től 1994-ig nyolc profi meccset vívott félnehézsúlyban.

Az amerikai színész a moszkvai bokszgálán, az orosz Ruszlan Provodnyikov és a mexikói José Castillo 12 mentes világbajnoki címmérkőzésének felvezetéseként lépett a ringbe a nála több mint harminc évvel fiatalabb Elliot Seymour ellen – egy bemutató meccs keretében (az eredmény így nem számít bele egyik bunyós mérlegébe sem – a szerk.).

Az összecsapást ötmenetesre tervezték, ám idő előtt véget ért, Rourke a nem túl nagy iramú mérkőzés második menetében néhány testütéssel kétszer is padlóra küldte 29 éves ellenfelét, aki végül nem tudta folytatni a küzdelmet, így a színész-bokszoló nyert.

Az ellenfél családja szerint azonban Seymour az elmúlt másfél évben gyakorlatilag hajléktalanként élt Pasadenában és csak a könnyű pénzkereseti lehetőség miatt vállalta el a találkozót.

„Egyértelműen bunda volt. Ez az egész jelenet, hogy a kötelekhez hátrál, leengedi a kezeit, és csak egymás kesztyűit ütik, így volt kitalálva. Látjuk a hírekben, hogy Mickey Rourke megvert egy feleannyi idős embert. Igen ám, de ez csak egy része a sztorinak. Az igazság az, hogy Elliot hajléktalan, reményvesztett ember, aki vélhetően visszakerül az utcára, amint hazautazott” – mondta egy állítólagos családtag.

A gála szervezői nyilatkozatuk szerint utánanéznek a dolognak Seymour menedzsmentjénél, bár azt is hozzátették, az ellenfél pénzügyi helyzete nem rájuk tartozó téma. Rourke mindenesetre elmondása szerint jövő márciusban ismét ringbe lépne.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik