Erdei Zsolt „zsebpénzért” nem akar szorítóba lépni Garay ellen

Vágólapra másolva!
2009.04.04. 09:52
Továbbra sincs egyezség Erdei Zsolt következő mérkőzéséről, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka leghamarabb augusztus 22-én, Budapesten lép szorítóba. Már ha megfelelő feltételeket kínálnak neki, illetve találnak neki ellenfelet. Az viszont biztosnak tűnik, hogy nem az övé, hanem egy kazah-német hölgyé, Ina Menzeré lesz a főmeccs.
Erdei szerint jó felkészüléssel legyőzheti Garayt
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Erdei szerint jó felkészüléssel legyőzheti Garayt
Erdei szerint jó felkészüléssel legyőzheti Garayt
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Erdei szerint jó felkészüléssel legyőzheti Garayt

– Bokszol még valaha?
– Persze. Csak nem tudom, mikor és kivel.

– Min múlik?
– Hivatalosan?

– Mást úgysem mondhat, gondolom.
– Nálam a labda. Kaptam egy ajánlatot az Universumtól, hogy ilyen és ilyen kondíciók mellett vállalom-e a mérkőzést Hugo Hernán Garay ellen. Lassan eljutok odáig, hogy nem nagyon érdekel a pénz. Csak hát ebből élek, a kockázat meg nem kicsi, és zsebpénzért nem akarok ellene bokszolni.

– Zsebpénz lenne?
– Relatíve az. Legutóbb háromszor ennyi pénzért bokszoltam. Most a harmadát kínálták, mint Barasjanért, csak itt nem egy, hanem két öv a tét. Emellett azt is le kellene nyelnem, hogy Magyarországon nem az enyém a főmeccs.

– Hanem kié?
– Ina Menzeré.

– Nem méltánytalan?
– De az. Ezért is mondtam az első ajánlatra nemet. Utána tárgyaltunk, kicsit emeltek az összegen, ám még mindig nem a szám ízének megfelelően. De azért feldobták a labdát, és rajtam múlik, leütöm vagy sem. A dicsőség óriási lenne, láttam az argentint Jürgen Brähmerrel bokszolni, és nem aggódom. Fizikailag még borzasztóan erős, de a bokszbeli képességei erősen hiányosak, abban felette állok. Ha jól felkészülök, olyan edzéseim lesznek, amilyenekkel elégedett vagyok, akkor nem hiszem, hogy meg tud állítani.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik